Το Σαν Φρανσίσκο πρότεινε την κατάργηση του 9% των δημόσιων σχολείων του, καθώς η μείωση των εγγραφών και η λήξη των χρηματικών ενισχύσεων από την εποχή της πανδημίας τροφοδότησαν ένα τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Βρετανία: Διχάζεται απο την πρόθεση των Εργατικών να φορολογήσουν την ιδιωτική εκπαίδευση

Έντεκα από τα 121 σχολεία της περιοχής θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν με άλλες σχολικές μονάδες, σύμφωνα με μια προκαταρκτική λίστα που δημοσιεύτηκε αργά την Τρίτη. Η περιφέρεια, η οποία έχει ήδη περικόψει τις δαπάνες και έχει μειώσει τη χρηματοδότηση για σχολικά είδη, είπε ότι ο κατάλογος θα οριστικοποιηθεί τον επόμενο μήνα και στη συνέχεια θα τεθεί σε ψηφοφορία από τη σχολική επιτροπή.

Το κλείσιμο των σχολείων έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων προβλημάτων, όπως η αύξηση των αστέγων και η εκτόξευση της υπερβολικής κατανάλωσης φαιντανύλης

«Χωρίς έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και ένα σχέδιο για την ενοποίηση των πόρων μας, διακινδυνεύουμε να χάσουμε τον έλεγχο της σχολικής μας περιφέρειας», δήλωσε ο Έφορος Matt Wayne. Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να «εξαντλήσει περαιτέρω τους πόρους που κατευθύνονται στα σχολεία μας, να διαβρώσει τη συλλογική μας δύναμη στη λήψη αποφάσεων και πιθανώς να επιτείνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες για τους πιο ευάλωτους μαθητές μας».

Αστεγία και ναρκωτικά πλήττουν το Σαν Φρανσίσκο

Το κλείσιμο των σχολείων έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων προβλημάτων, όπως η αύξηση των αστέγων και η εκτόξευση της υπερβολικής κατανάλωσης φαιντανύλης, τα οποία αμφότερα έχουν τροφοδοτήσει ανησυχίες τα τελευταία χρόνια για το μέλλον του Σαν Φρανσίσκο. Οι εγγραφές στα δημόσια σχολεία της πόλης μειώθηκαν κατά περισσότερους από 4.000 μαθητές τα τελευταία επτά χρόνια, με αποτέλεσμα 80 εκατομμύρια δολάρια σε απώλειες εσόδων. Μέχρι το 2032, η σχολική περιφέρεια αναμένει να χάσει επιπλέον 4.600 μαθητές λόγω της μείωσης των ποσοστών γεννήσεων και άλλων δημογραφικών αλλαγών.

Οι περικοπές θα επηρεάσουν περίπου 2.000 μαθητές, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ. Δύο άλλα σχολεία πληρούσαν τα κριτήρια για το κλείσιμο, αλλά θα παραμείνουν ανοιχτά και θα συγχωνευθούν με σχολεία που κλείνουν.

Η περιφέρεια, η οποία εξυπηρετεί περισσότερους από 50.000 μαθητές, πρέπει να μειώσει το κόστος 113 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του 2025-2026 για να αποτρέψει μια κρατική εξαγορά.

Το προγραμματισμένο κλείσιμο σχολικών μονάδων στο Σαν Φρανσίσκο έρχεται σε αντίθεση με το Σικάγο, το οποίο επίσης παλεύει με τεράστιες δημοσιονομικές ελλείψεις. Τον περασμένο μήνα, η σχολική επιτροπή του Σικάγο ψήφισε ένα μέτρο που απαγορεύει το κλείσιμο σχολέιων τουλάχιστον μέχρι το 2027. Η περιφέρεια έχει βυθιστεί σε αναταραχή αφού τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ανακοίνωσαν ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα ότι θα παραιτηθούν όλα εν μέσω κλιμάκωσης εντάσεων με τον δήμαρχο, καθώς τόσο η πόλη όσο και η περιοχή αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά ελλείμματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα