Ξεπέρασαν τα 2,4 δισ. ευρώ οι προσφορές για το πράσινο πενταετές όμολογο της Metlen.

Το επιτόκιο πλέον τοποθετείται στην περιοχή των 4,125% σε σύγκριση με την αρχική καθοδήγηση των 4,5%

Υπενθυμίζεται ότι το βιβλίο προσφορών άνοιξε σήμερα το πρωί.

Metlen: Προχωρά στην έκδοση ευρωομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία είχε δώσει εντολή σε BNP PARIBAS, Citigroup και HSBC ως Από Κοινού Γενικούς. Συντονιστές (Joint Global Coordinators) για την έκδοση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με διάρκεια 5 ετών (NCL/Μη Ανακλητές).

Πού θα διαθέσει η Metlen τα κεφάλαια

Η Εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για την ολοσχερή εξόφληση υφιστάμενων πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (€500.000.000), με επιτόκιο 2,5% και λήξη το 2024, εκδόσεως της Mytilineos Financial Partners S.A. (οι «Ομολογίες 2024»).

Οι αναλυτές υπογραμμίσουν τη δυναμική και την οικονομική ευρωστία της Metlen να βγει στις αγορές αντλώντας κεφαλαία 500 εκατ. ευρώ

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων, όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινης Χρηματοδότησης (Green Finance Framework) της Εταιρείας.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν τη δυναμική και την οικονομική ευρωστία της Metlen να βγει στις αγορές αντλώντας κεφαλαία 500 εκατ. ευρώ αλλά και το γεγονός της απόπειρας πρόωρης αποπληρωμής ομολόγου. Ουσιαστικά η Metlen αναχρηματοδοτεί το χρέος της επιδιώκοντας ευνοϊκότερους όρους.

Ο χρησμός της Fitch

μακροπρόθεσμη αξιολόγηση εκδότη (IDR) της Metlen Energy & Metal (πρώην Mytilineos) στο «BB+» επιβεβαίωσε ο οίκος Fitch. Το Outlook παραμένει σταθερό.

Σύμφωνα με τον οίκο, η επιβεβαίωση αντανακλά την αναμενόμενη συνεχή αύξηση του EBITDA, παρά το δύσκολο περιβάλλον τιμών για τα μέταλλα και την ενέργεια, και τη μέτρια καθαρή μόχλευση EBITDA στον ορίζοντα της αξιολόγησης. Μάλιστα, θεωρεί την κορύφωση της μόχλευσης το 2025 ως διαχειρίσιμη.

Η Fitch, αναμένει ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) θα είναι υπό πίεση κατά την περίοδο 2024-2025 λόγω της εκτέλεσης μεγάλων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οικοδόμησης και μεταβίβασης (BOT) και της αύξησης της ιδιόκτητης δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά θα γίνουν θετικές από το 2026. Η επέκταση του ομίλου στην λιγότερο κυκλική επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι πιστωτικά θετική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις