Η Τουρκία απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατφόρμα άμεσων μηνυμάτων Discord, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, αφού η πλατφόρμα αρνήθηκε να κοινοποιήσει πληροφορίες που ζητούσε η Άγκυρα, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι αρχές της χώρας.

Theft Detection Lock: «Μπλόκο» στους κλέφτες κινητών από την Google – Οι νέες λειτουργίες

«Γνωρίζουμε ότι το Discord είναι μη προσβάσιμο στη Ρωσία και την Τουρκία. Η ομάδα μας ερευνά αυτές τις αναφορές αυτή τη στιγμή», δήλωσε η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Τουρκίας δημοσίευσε την απόφαση απαγόρευσης πρόσβασης στον ιστότοπό της.

Το περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε ότι οι χρήστες του Discord επαίνεσαν μια φρικτή διπλή γυναικοκτονία

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς είπε ότι ένα δικαστήριο της Άγκυρας αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση στο Discord από την Τουρκία λόγω επαρκούς υποψίας ότι διαπράχθηκαν εγκλήματα «σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών» από κάποιους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Το μπλοκ έρχεται μετά τη δημόσια οργή στην Τουρκία που προκλήθηκε από τη δολοφονία δύο γυναικών από έναν 19χρονο άνδρα στην Κωνσταντινούπολη αυτόν τον μήνα. Το περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε ότι οι χρήστες του Discord επαίνεσαν στη συνέχεια τη δολοφονία!

Τι υποστήριξαν οι τουρκικές αρχές για το Discord

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου είπε ότι η φύση της πλατφόρμας Discord καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση και την επέμβαση των αρχών όταν κοινοποιείται παράνομο ή εγκληματικό περιεχόμενο.

«Το προσωπικό ασφαλείας δεν μπορεί να εισχωρήσει στο περιεχόμενο. Μπορούμε να επέμβουμε μόνο όταν οι χρήστες μας παραπονούνται για περιεχόμενο που διαμοιράζεται εκεί», είπε στους δημοσιογράφους.

«Εφόσον η Discord αρνείται να μοιραστεί τις δικές της πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων IP και του περιεχομένου, με τις μονάδες ασφαλείας μας, αναγκαστήκαμε να αποκλείσουμε την πρόσβαση».

Την Τρίτη, η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας μπλόκαρε το Discord για παραβίαση της ρωσικής νομοθεσίας, αφού προηγουμένως είχε επιβάλει πρόστιμο στην εταιρεία επειδή δεν κατάργησε απαγορευμένο περιεχόμενο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία