Οι ευρωπαϊκές τράπεζες αρχίζουν να μειώνουν το κόστος του προσωπικού με την ανάπτυξη εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, με την ιταλική BPER Banca SpA να είναι ένας από τους πρώτες που δημοσίευσε στοιχεία για τον αντίκτυπο της ΑΙ στις θέσεις εργασίας.

Η BPER δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 2.000 άτομα τα επόμενα χρόνια, καθώς οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη αυξάνουν την παραγωγή, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η εκμάθηση ΑΙ θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, προβλέπει ο Αλτμαν

Η τράπεζα θα βασιστεί σε «βελτιστοποίηση και αυτοματοποίηση διαδικασιών με τη βοήθεια της AI/GenAI» για να μειώσει το προσωπικό κατά 10% έως το 2027 σε περίπου 18.500 άτομα.

Ευρωπαϊκές τράπεζες επενδύουν στην τεχνητή νοημοσύνη

Η ιταλική τράπεζα εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό τραπεζών που ποντάρουν στην παραδοσιακή και τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του κόστους.

Η Citigroup Inc. δήλωσε ότι η τεχνολογία είναι πιθανό να εκτοπίσει περισσότερες θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο από ό,τι σε οποιονδήποτε άλλο τομέα, συμβάλλοντας στην αύξηση της κερδοφορίας του τομέα παγκοσμίως κατά 170 δισ. δολάρια τα επόμενα χρόνια. Ευρωπαϊκές τράπεζες

Στην Ευρώπη, η UBS Group AG ανέπτυξε ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τους πελάτες της να προσφέρουν πιθανές συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών, ικανό να αναλύσει μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 300.000 εταιρείες σε λιγότερο από μισό λεπτό, ενώ η CaixaBank SA, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας βάσει κεφαλαιοποίησης, σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ομάδα εκατοντάδων εμπειρογνωμόνων τεχνητής νοημοσύνης και πληροφορικής.

Η ισπανική CaixaBank SA σχεδιάζει να καταστήσει την τεχνητή νοημοσύνη έναν από τους πυλώνες μιας νέας στρατηγικής που σχεδιάζει να παρουσιάσει τον επόμενο μήνα, ανέφερε το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα.

Η JPMorgan Chase & Co. μαζεύει ταλέντα και ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμι Ντίμον δήλωσε ότι πιστεύει ότι η τεχνολογία θα επιτρέψει στους εργοδότες να συρρικνώσουν την εβδομάδα εργασίας σε μόλις 3,5 ημέρες. Η Deutsche Bank AG χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη σάρωση χαρτοφυλακίων πλούσιων πελατών και η ING Groep NV ελέγχει για πιθανούς κακοπληρωτές.

Η μείωση του προσωπικού της BPER πρόκειται να πραγματοποιηθεί «μέσω εθελούσιων αποχωρήσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί και φυσικού κύκλου εργασιών», δήλωσε σήμερα η τράπεζα. Άλλα μέτρα, όπως η μετατόπιση των πωλήσεων από τα υποκαταστήματα σε ψηφιακά κανάλια, θα διαδραματίσουν επίσης ρόλο στην αποβολή ρόλων, ανέφερε. Τα μέτρα θα οδηγήσουν σε περίπου 3.100 συνολικές αποχωρήσεις μέχρι το 2027, με την τράπεζα να στοχεύει ταυτόχρονα σε 1.100 νέες προσλήψεις σε «στρατηγικούς τομείς», συμπεριλαμβανομένης της πληροφορικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη