Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι προσπαθούν να αφομοιώσουν τα τελευταία στοιχεία από τις οικονομίες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, προκειμένου διαγνώσουν τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,18%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,13% στις 8.277 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,09% στις 19.192 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,41% στις 7.510 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi χάνει 0,4%, καθώς δήλωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) για την πιθανή πώληση του 50% στην επιχείρηση καταναλωτικής υγείας Opella. Η Sanofi δεν αποκάλυψε οποιεσδήποτε πιθανές οικονομικές λεπτομέρειες και είπε ότι θα παρασχεθούν περαιτέρω ενημερώσεις όταν ληφθεί απόφαση.

Στα μάκρο της ημέρας, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 0,2% τον Αύγουστο, σύμφωνα με μηνιαία εκτίμηση που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) της χώρας. Τα στοιχεία ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο τομέας των υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 0,1% τον Αύγουστο, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,5% και η παραγωγή των κατασκευών αυξήθηκε κατά 0,4%.

Σε τριμηνιαία βάση, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμάται ότι επεκτάθηκε κατά 0,2% τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο σε σύγκριση με τους τρεις μήνες έως τον Μάιο.

Επίσης, η  παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 0,5% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Η μεταποίηση συνέβαλε τα μέγιστα στη μηνιαία άνοδο του Αυγούστου, σημειώνοντας αύξηση 1,1%.

Η συνολική παραγωγή στο τρίμηνο που έληξε τον Αύγουστο του 2024 παρέμεινε αμετάβλητη σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τέλος, ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία υποχώρησε στο 1,6% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία Destatis. Σε μηνιαία βάση, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) παρέμεινε αμετάβλητος. Και τα δύο στοιχεία ήταν σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές