Στους ρυθμούς των τραπεζικών αποτελεσμάτων κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με την JP Morgan και πάλι να βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ υπάρχουν κινήσεις αναπροσαρμογής μετά τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο των πληθωριστικών πιέσεων. .

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,41% στις 42.628 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,19% στις 5.791 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,18% στις 18.248 μονάδες.

Θετικά όμως κινούνται οι δείκτες σε επίπεδο εβδομάδας. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ ο Dow κερδίζει μόλις 0,2%. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,8% από την αρχή της εβδομάδας.

Wall Street: Ήπιες διορθώσεις στους δείκτες – Στήριξε ο τεχνολογικός κλάδος

Οι μετοχές

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της JPMorgan σημειώνει άνοδο 2%, αφού η τράπεζα ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη και τα έσοδα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο. Η τράπεζα ανέφερε κέρδη 4,37 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίμηνο, πολύ υψηλότερα από την εκτίμηση των 4,01 δολαρίων από αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG.

Άνοδο 3% σημειώνει και η Wells Fargo, αν και ανέφερε έσοδα 20,37 δισ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, ακριβώς κάτω από την εκτίμηση των 20,42 δισ. δολαρίων από αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG.

Από την άλλη, απώλειες 6% καταγράφει η μετοχή της Tesla, καθώς η πολυαναμενόμενη εκδήλωση της εταιρείας για το ρομποταξί δεν εντυπωσίασε τους επενδυτές. Σύμφωνα μάλιστα με την Morgan Stanley, ο Musk απέτυχε να υποστηρίξει ότι η Tesla είναι μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό ενίσχυσαν ελαφρώς τους φόβους των επενδυτών ότι ο πληθωρισμός δεν υποχωρεί αρκετά γρήγορα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,2% σε μηνιαία βάση και 2,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τοποθετήσεις στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των κεφαλαίων της Fed υποδηλώνουν μια πιθανότητα περίπου 87% ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

«Τα στοιχεία δεν είναι αρκετά πειστικά για να αποτρέψουν τη Fed από το να προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίου τον Νοέμβριο», εκτίμησε όμως ο  Preston Caldwell, ανώτερος οικονομολόγος των ΗΠΑ στη Morningstar. «Αλλά περαιτέρω δεδομένα όπως αυτό (καθώς και ισχυρά στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα) θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναμονή στις συνεδριάσεις του Δεκεμβρίου 2024 ή του Ιανουαρίου 2025».

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος μετρά τον πληθωρισμό χονδρικής, παρέμεινε αμετάβλητος τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,1%.

Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο PPI αυξήθηκε κατά 0,2% για τον μήνα, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street