Να «σπάσει» την «κόκκινη» εβδομάδα προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως μετά από τέσσερις ημέρες πτώσης δεν μπορεί να εκδηλώσει μια αντίδραση που να κάνει τη διαφορά και να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,33% στις 1.416,33 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,39% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.433,31 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,34% στις 1.204,61 μονάδες.

Έντονη μεταβλητότητα

Επί τέσσερις ημέρες η αγορά έχει πιεστεί σημαντικά, χωρίς να μπορεί να ενεργοποιήσει αγοραστές, που προφανώς περιμένουν να δοκιμαστούν οι επόμενες στηρίξεις. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι μπορεί αρκετοί τίτλοι να δείχνουν ενδοσυνεδριακά κάποια σημάδια αντίδρασης, αλλά μέχρι τη λήξη της διαπραγμάτευσης καταλήγουν σε αρνητικά εδάφη.

Οι αγοραστές δεν έχουν αποφασίσει ακόμη να πάρουν τα ηνία της αγοράς, για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, με τη ρευστότητα να παραμένει «παρκαρισμένη», έτοιμη για χαμηλότερα επίπεδα. Προφανώς το μεγάλο τεστ που θα αποκαλύψει και τις προθέσεις των long είναι στα επίπεδα των 1.390 – 1.400 μονάδων, όπου και δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να χαθούν, δεδομένου του ότι ήδη βρισκόμαστε στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως σχολιάζου και αρκετές χρηματιστηριακές πηγές στον «ΟΤ», η αγορά βρίσκεται και κοντά στα υψηλά έτους και κοντά στα χαμηλά της οκτάμηνης συσσώρευσης. Η ρηχότητά της ισομερίζει τις πιθανότητες και των δύο σεναρίων, δηλαδή να κάνει μέχρι τέλος του μήνα τη διάσπαση, προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, η οποία προφανώς και θα ξεκαθαρίσει μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ σημειώνει κέρδη 1,05%, με τις Aegean, ΟΤΕ και Βιοχάλκο να είναι κοντά στο +1%. Κέρδη 0,76%, στα 9,27 ευρώ, και για τη Cenergy, η οποία ανακοίνωσε ότι η τιμή της αύξησης κεφαλαίου ορίστηκε στα 9 ευρώ.

Ήπια ανοδικά κινούνται και οι Σαράντης, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Autohellas, ΔΑΑ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Λάμδα, Εθνική, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα και Eurobank.

Χωρίς μεταβολή είναι οι Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo, με τις Τιτάν, Coca Cola, Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ να κινούνται ήπια πτωτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών