Λίγες ώρες και πάλι κράτησε η προσπάθεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο πλέον διολισθαίνει σε αρνητικά εδάφη και οδεύει στο να κλείσει το πενθήμερο που ολοκληρώνεται σήμερα με το «απόλυτο κόκκινο».

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,17% στις 1.409,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 46,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,4 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.413,48 μονάδες, ενώ ο πτώση 0,56% στις 1.193,90 μονάδες.

Περιμένουν ακόμη οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Εάν δεν καταφέρει και σήμερα να κλείσει θετικά το Χρηματιστήριο Αθηνών, τότε θα έχει ολοκληρώσει δύο σερί εβδομάδες στο «κόκκινο», κατά τις οποίες κατάφερε μόνο σε μία συνεδρίαση να κλείσει θετικά. Αυτήν την περασμένης Παρασκευής, ήταν η θετική συνεδρίαση, η οποία σαφώς και αναιρέθηκε μέσα σε τρεις ημέρες, με την αγορά να μην μπορεί να ενεργοποιήσει τις άμυνες της για να μην χρειαστεί να υπερασπιστεί για πρώτη φορά από τις 13 Αυγούστου και πάλι τις 1.400 μονάδες.

Το εξίσου ανησυχητικό όμως είναι ότι ακόμη και οι τίτλοι που προσπαθούν να εκδηλώσουν κάποια αντίδραση, δείχνουν ότι έχουν σαθρά ερείσματα, με τα πρόσημα να αλλάζουν εντός των συνεδριάσεων αρκετές φορές, ακόμη και στις περιπτώσεις που το εύρος της διακύμανσης είναι μεγάλο.

Προφανώς πλέον η αγορά «κοιτά» την επόμενη στήριξη στις 1.390 – 1.400 μονάδες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις μιας «αυτοεκπληρούμενης προφητείας», αφού ουδείς δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει σε τοποθετήσεις υπό την προοπτική η πτώση να συνεχιστεί. Άλλωστε, οι αγοραστές έχουν δείξει από καιρό ότι χρειάζονται τα διαπιστευτήρια μιας αγοράς που έχει παραδοθεί στους βραχυπρόθεσμους.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ χάνει 1,29%, με τις Eurobank, Alpha Bank, Jumbo, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Τιτάν, Λάμδα, Motor Oil, Σαράντης και ΔΑΑ να κινούνται ήπια πτωτικά.

Στον αντίποδα, τα κέρδη σε Cenergy, Autohellas και OTE παρέχουν κάποιες στηρίξεις, αφού ξεπερνούν το 1%, με τις ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean και Εθνική να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι η Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών