Τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά που ζητά ο ΟΠΕΚΕΠΕ από χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς και τα συνολικά προβλήματα που ανέκυψαν συνολικά από την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024, απασχόλησε τη συνάντηση εργασίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, με αντιπροσωπεία της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).

Ειδικότερα, συζητήθηκε το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και ο υπουργός, Κώστας Τσιάρας κάλεσε την ΕΘΕΑΣ να συνεισφέρει με εποικοδομητικό τρόπο στην αντιμετώπισή τους.

«Ρεσάλτο» στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ο τεχνικός σύμβουλος, το μπλακ άουτ στο Fast και οι παράνομες χρεώσεις στους αγρότες

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το Σχέδιο Δράσης για εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, με κύριο στόχο τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και την ομαλή ροή στην καταβολή των ευρωπαϊκών ενισχύσεων.

Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τα αγροτικά κόκκινα δάνεια, είπε ο κ. Τσιάρας

Τα κόκκινα δάνεια

Επιπροσθέτως, ζητήθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η συνεργασία για τα κόκκινα δάνεια και τις αδρανείς γαίες.

Ειδικότερα για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι «έχουμε μπροστά μας μια τεράστια ευκαιρία να κλείσει ένα πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν». Και πρόσθεσε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που πρόσφατα συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στόχος, όπως υπογράμμισε ο ΥπΑΑΤ, είναι πώς θα στηριχθεί ο κλάδος, με μια συνολική στρατηγική, η οποία θα άρει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και θα αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, ο Παύλος Σατολιάς, ο γενικός διευθυντής Μόσχος Κορασίδης, η ταμίας Διαμάντω Κρητικού, και ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής,.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος και Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Μπαγινέτας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου: Προβολή του ελληνικού κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο
AGRO |

Γευστικές δοκιμές για το ελληνικό κρασί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι γευστικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος προβολής του ελληνικού κρασιού που σχεδίασε και υλοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου

«Ρεσάλτο» στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ο τεχνικός σύμβουλος, το μπλακ άουτ στο Fast και οι παράνομες χρεώσεις στους αγρότες
AGRO |

«Ρεσάλτο» στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ο τεχνικός σύμβουλος, το μπλακ άουτ στο Fast και οι παράνομες χρεώσεις στους αγρότες

Συνεταιριστικές οργανώσεις και μελετητικά γραφεία καταγγέλλουν την αυθαίρετη κατάργηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον τεχνικό σύμβουλο του δωρεάν λογισμικού Fast – Οι παράνομες χρεώσεις – Σε ομηρία οι αγρότες

ΥΠΑΑΤ: Κινδυνεύουν οι φετινές επιδοτήσεις στους ελαιοπαραγωγούς
AGRO |

Επιδοτήσεις ΥΠΑΑΤ: Δεν κουνιέται φύλλο για τους ελαιοπαραγωγούς

Παρά τις υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργού Κ. Τσιάρα δεν γίνεται τίποτε για τις επιδοτήσεις των Φορέων Ελαιοπαραγωγών, θέμα που ανέδειξε το in και η Νέα Αριστερά πήγε στη Βουλή. Τα λάθη των υφισταμένων και μια περίεργη μετακίνηση υπαλλήλου.