Με τεράστια επιτυχία και με την ουσιαστική υποστήριξη της Enterprise Greece, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου διοργάνωσε το περασμένο δεκαπενθήμερο 4 γευστικές δοκιμές για το ελληνικό κρασί στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι γευστικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος προβολής του ελληνικού κρασιού που σχεδίασε και υλοποιεί ο ΣΕΟ στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Ήταν ευέλικτες και στοχευμένες στους σημαντικότερους επαγγελματίες της οινικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οινοτουρισμός: Το υποσχόμενο όπλο του ελληνικού κρασιού

Ανάμεσα σ’ εκείνους που έδωσαν δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις ξεχώρισαν κορυφαίες Βρετανικές εταιρείες εισαγωγής οίνων όπως Amathus Drinks, Alliance Wine, Berkmann Wine Cellars, Novel Wines, Jeroboams, FXC Brands και LWC, σπουδαίες εταιρείες λιανικής όπως Majestic, Direct Wines, Stroud Wine Company, The Good Wine Shop, Lea & Sandeman, Harrods, Bottle Apostle, οινοχόοι και beverage directors διακεκριμένων εστιατορίων όπως Noble Rot, The Fat Duck, Sketch, Louie, The 10 Cases, Cord by Le Cordon Bleu, Brat, Northcote, Hawksmoor, Gaucho, Lyla, Fhior και Heron και άλλοι. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μάντσεστερ και η Εμπορική Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο κα Παρασκευή Καμπόρογλου.

«Τη στιγμή που η κατανάλωση κρασιού διεθνώς παρουσιάζει κάμψη, η αξία των εξαγωγών ελληνικού κρασιού στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έχει υπερδιπλασιαστεί την τελευταία 5ετία»

Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου

Οι δράσεις προβολής

«Το Enterprise Greece, ως ο αρμόδιος κρατικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών, υποστηρίζει ενεργά την προώθηση και προβολή του ελληνικού οίνου στις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές, σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του κλάδου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Μαρίνος Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «Οι δράσεις προβολής που υλοποιεί ο Σύνδεσμος του Ελληνικού Οίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της εικόνας και της αναγνωρισιμότητας του ποιοτικού ελληνικού οίνου, αποφέροντας απτά αποτελέσματα, όπως η σημαντική αύξηση των εξαγωγών στην κρίσιμη αυτή αγορά. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, βασισμένες σε στρατηγικό σχεδιασμό και με τη συμμετοχή κορυφαίων ελληνικών οινοποιείων, αξίζουν την πλήρη στήριξη και ανάδειξη». Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου

«Τη στιγμή που η κατανάλωση κρασιού διεθνώς παρουσιάζει κάμψη, η αξία των εξαγωγών ελληνικού κρασιού στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έχει υπερδιπλασιαστεί την τελευταία 5ετία. Έτσι, το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται πλέον στην κορυφαία τετράδα αγορών στόχου για το ελληνικό κρασί και ο ΣΕΟ δεσμεύεται να συνεχίσει τις στοχευμένες δράσεις προβολής και προώθησης με στόχο την διατήρηση και αύξηση του μεριδίου αγοράς του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΟ Δρ Γιάννης Βογιατζής.

Η επόμενη δράση της καμπάνιας, στην οποία συμμετέχουν 45 κορυφαίες οινοπαραγωγικές εταιρείες από κάθε οινοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας, περιλαμβάνει την επίσκεψη εξοικείωσης 16 διακεκριμένων επαγγελματιών από το Ηνωμένο Βασίλειο στις οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδα από 13 έως 18 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
«Ρεσάλτο» στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ο τεχνικός σύμβουλος, το μπλακ άουτ στο Fast και οι παράνομες χρεώσεις στους αγρότες
AGRO |

«Ρεσάλτο» στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ο τεχνικός σύμβουλος, το μπλακ άουτ στο Fast και οι παράνομες χρεώσεις στους αγρότες

Συνεταιριστικές οργανώσεις και μελετητικά γραφεία καταγγέλλουν την αυθαίρετη κατάργηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον τεχνικό σύμβουλο του δωρεάν λογισμικού Fast – Οι παράνομες χρεώσεις – Σε ομηρία οι αγρότες

ΥΠΑΑΤ: Κινδυνεύουν οι φετινές επιδοτήσεις στους ελαιοπαραγωγούς
AGRO |

Επιδοτήσεις ΥΠΑΑΤ: Δεν κουνιέται φύλλο για τους ελαιοπαραγωγούς

Παρά τις υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργού Κ. Τσιάρα δεν γίνεται τίποτε για τις επιδοτήσεις των Φορέων Ελαιοπαραγωγών, θέμα που ανέδειξε το in και η Νέα Αριστερά πήγε στη Βουλή. Τα λάθη των υφισταμένων και μια περίεργη μετακίνηση υπαλλήλου.