Σε νέο ιστορικό υψηλό, πάνω από 11 τρισ. δολάρια εκτινάχθηκαν τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία BlackRock, καθώς ο μεγαλύτερος διαχειριστής χρήματος στον κόσμο επωφελήθηκε από το ράλι στις αγορές και προσέλκυσε ρεκόρ μετρητών από τους επενδυτές.

Οι εισροές συνέβαλαν στην αύξηση των εσόδων κατά 15% στα 5,2 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Τα βελτιωμένα περιθώρια αύξησαν τα καθαρά έσοδα του ομίλου στα 1,63 δισ. δολάρια.

Τα περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν 8% κατά τη διάρκεια του τριμήνου στα 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια από 10,6 τρισεκατομμύρια δολάρια τρεις μήνες νωρίτερα, τροφοδοτούμενα από μακροπρόθεσμες ροές 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τους επενδυτές που ρίχνουν επιπλέον 61 δισεκατομμύρια δολάρια στα προϊόντα διαχείρισης μετρητών.

Ο απίθανος τρόπος που κερδίζει χρήματα ο πρόεδρος της BlackRock – To ασυνήθιστο bonus

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2022, το παγκόσμιο ΑΕΠ ανερχόταν σε πάνω από 100 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Εξετάζοντας μεμονωμένες χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το μεγαλύτερο ΑΕΠ στον κόσμο με 25 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Τα σχέδια της BlackRock

Η προοπτική μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προσέλκυσε χρήματα σε ομολογιακά κεφάλαια, ενώ ο S&P 500 αναρριχήθηκε κατά 5,5% το τρίμηνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock , Λάρι Φινκ, προέβλεψε ότι η ανάπτυξη της εταιρείας του θα συνεχιστεί. «Αναμένουμε ότι η δυναμική θα ενισχυθεί περαιτέρω μέχρι το τέλος του έτους και μέχρι το 2025», είπε σε αναλυτές, αναλύοντας τα αποτελέσματα της εταιρείας. «Οι επενδυτές θα πρέπει να ρισκάρουν εκ νέου για να καλύψουν τις μακροπρόθεσμες ανάγκες απόδοσης».

«Η στρατηγική μας είναι φιλόδοξη και η στρατηγική μας λειτουργεί. . . Ποτέ δεν ένιωσα πιο αισιόδοξος», είπε. «Οι κεφαλαιαγορές γίνονται όλο και μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας».

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν έσοδα 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν 26%στα 2,1 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για λίγο κάτω από τα 2 δισ. δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι μετοχές της BlackRock κατέγραψαν νέο ενδοημερήσιο υψηλό, σημειώνοντας άνοδο έως και 4% στα 995,38 δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό τους που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή