Στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων μεγάλων αποστάσεων από τα χειμερινά της δρομολόγια προχωρά η British Airways, καθώς οι σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην παραλαβή ανταλλακτικών καθηλώνουν στο έδαφος πολλά αεροσκάφη.

Όπως έγινε γνωστό, η βρετανική αεροπορική εταιρεία θα καθυστερήσει την έναρξη ενός νέου δρομολογίου από το Χίθροου προς την Κουάλα Λουμπούρ και αναστέλλει μία πτήση την ημέρα μεταξύ του λονδρέζικου Γκάτγουικ και της Νέας Υόρκης και μεταξύ του Χίθροου του Λονδίνου και της Ντόχα.

Η BA απέδωσε το νέο κύμα ακυρώσεων στις «καθυστερήσεις στην παράδοση κινητήρων και εξαρτημάτων από τη Rolls-Royce — ιδιαίτερα σε σχέση με τους κινητήρες Rolls-Royce Trent 1000 που είναι τοποθετημένοι στα αεροσκάφη μας 787».

Τα προβλήματα έρχονται καθώς οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις πτήσεων από και προς τον κόμβο της αεροπορικής εταιρείας στο Λονδίνο στο Χίθροου έχουν διπλασιαστεί μετά την πανδημία της Covid.

Κόβει δρομολόγια η British Airways για το επόμενο καλοκαίρι

Τέλος για την British Airways το Σαουθάμπτον

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η British Airways ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «αναστέλλει τις δραστηριότητές της το καλοκαίρι του 2025 από το αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον», χωρίς να αναφέρει ωστόσο τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε ότι η κίνηση ήταν «σαφώς απογοητευτική».

Με τη θυγατρική της, BA City Flyer, η αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί πτήσεις από το αεροδρόμιο προς Bergerac, Δουβλίνο, Φάρο, Μάλαγα και Μαγιόρκα τα Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα και με το Reuters, η British Airways δήλωσε ότι οι πελάτες που επηρεάζονται θα επικοινωνήσουν με τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των επανακρατήσεων σε εναλλακτικές πτήσεις – είτε με την British Airways είτε με άλλη αεροπορική εταιρεία – ή της πλήρους επιστροφής χρημάτων.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Σαουθάμπτον δήλωσε: «Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με το αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον: «Σαφώς είναι απογοητευτικό όταν καταργείται οποιοδήποτε δρομολόγιο.

«Ωστόσο, βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τις αεροπορικές εταιρείες σχετικά με την εισαγωγή νέων υπηρεσιών και αυτό περιλαμβάνει την αναπλήρωση των δρομολογίων που αποσύρθηκαν από την British Airways».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου.

Τότε, δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος διάδρομος ήταν «απολύτως κρίσιμος» για τη βιωσιμότητά του ως περιφερειακού αεροδρομίου και για την εξυπηρέτηση μιας ευρύτερης ποικιλίας αεροσκαφών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή