Καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο η JPMorgan Chase, με τα κέρδη της να διαμορφώνονται  σε 12,9 δισ. δολ, παρά το γεγονός ότι η τράπεζα προετοιμάστηκε για μεγαλύτερες απώλειες δανείων από χρεωμένους δανειολήπτες.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας ξεπέρασαν τα 12,1 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, αλλά κατέγραψαν πτώση 2% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2023.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες σε όλες τις δραστηριότητες της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων δανειοδότησης και επενδυτικής τραπεζικής και συναλλαγών.

Η τράπεζα ανέφερε επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) — τη διαφορά μεταξύ του τι πληρώνει για τις καταθέσεις και του τι κερδίζει από δάνεια και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Τα NII τρίτου τριμήνου ήταν 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένο κατά 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ντίμον (JPMorgan): Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αυξάνονται – «Οι συνθήκες είναι επισφαλείς και χειροτερεύουν»

Μετά την αύξηση των κερδών για μεγάλο μέρος της τελευταίας διετίας, τα NII αναμένεται να δεχθούν πιέσεις από την πτώση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Η JPMorgan αύξησε τις προβλέψεις

Η JPMorgan αύξησε τις προβλέψεις της για τα NII το 2024 σε περίπου 92,5 δισεκατομμύρια δολάρια, από 91 δισεκατομμύρια δολάρια πριν.

Η τράπεζα δεν παρείχε προοπτικές για το 2025, παρά το γεγονός ότι ο Ντάνιελ Πίντο, πρόεδρος της JPMorgan, προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι οι αναλυτές ήταν υπερβολικά αισιόδοξοι για τα NII για το επόμενο έτος.

Η τράπεζα διέθεσε 3,1 δισ. δολάρια για πιθανές απώλειες δανείων, υπερδιπλασιάζοντας τις προβλέψεις της το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Οι απώλειες των τραπεζών από τον δανεισμό ήταν ασυνήθιστα χαμηλές από το 2020, αφού οι κυβερνητικές προσπάθειες τόνωσης βοήθησαν στην ενίσχυση της αποταμίευσης. Όμως, καθώς τα νοικοκυριά έχουν εξαντλήσει αυτά τα αποταμιευτικά υπόλοιπα και έχουν αυξήσει τον δανεισμό τους, οι απώλειες δανείων αυξάνονται.

Οι προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής στην JPMorgan ήταν 31% υψηλότερες από πέρυσι στα 2,3 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση μετοχών στην JPMorgan αυξήθηκαν κατά 27% από πέρυσι στα 2,6 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος παρέμειναν σταθερά στα 4,5 δισ. δολάρια — και τα δύο καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή