Η JPMorgan Chase έχει προγραμματιστεί να παρουσιάσει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street την Παρασκευή.

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα έχει διαγράψει εξαιρετικά κερδοφόρα διαδρομή κατά την περίοδο της ανόδου και της διατήρησης υψηλών επιτοκίων, δημοσιεύοντας μάλιστα στοιχεία ρεκόρ καθαρού εισοδήματος από τότε που η Fed άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια το 2022.

Τζέιμι Ντίμον: Ποιον θα ψηφίσει για πρόεδρο των ΗΠΑ ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan;

Τώρα, με τη μείωση των επιτοκίων της Fed, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πώς θα ανταποκριθεί η JPMorgan στην αλλαγή, όπως σημειώνει το CNBC. Όπως και άλλες μεγάλες τράπεζες, τα περιθώρια κέρδους της ενδέχεται να δεχθούν πίεση καθώς οι αποδόσεις των περιουσιακών στοιχείων που δημιουργούν τόκο, όπως τα δάνεια, πέφτουν ταχύτερα από το κόστος χρηματοδότησής της.

Τι  περιμένουν οι επενδυτές:

  • Κέρδη: 4,01 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με το LSEG
  • Έσοδα: 41,63 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το LSEG
  • Καθαρά έσοδα από τόκους: 22,73 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το StreetAccount
  • Έσοδα από συναλλαγές: Σταθερά έσοδα 4,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετοχές 2,41 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το StreetAccount

Η JPMorgan θα παρακολουθείται στενά για ενδείξεις σχετικά με την πορεία των τραπεζών στην αρχή του κύκλου χαλάρωσης της Federal Reserve.

Τον περασμένο μήνα, η JPMorgan επανήλθε στις προσδοκίες για τα καθαρά έσοδα και έξοδα από τόκους του 2025 και οι αναλυτές θα θέλουν να ακούσουν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτές τις προβλέψεις.

Οι αναλυτές περιμένουν, επίσης, με αυξημένο ενδιαφέρον τις σκέψεις του CEO της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον, σχετικά με τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές και τις προσπάθειες του κλάδου να απωθήσει μια σειρά ρυθμιστικών κινήσεων για να περιορίσουν τις προμήθειες και να αναγκάσουν τις τράπεζες να διατηρούν περισσότερα κεφάλαια.

Οι μετοχές της JPMorgan σημείωσαν άνοδο 25% φέτος, υπερβαίνοντας το κέρδος 20% του KBW Bank Index.

Η Wells Fargo έχει προγραμματιστεί να ανακοινώσει τα αποτελέσματα αργότερα την Παρασκευή, ενώ η Bank of America, η Goldman Sachs, η Citigroup και η Morgan Stanley αναφέρουν την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή