Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντίμον βλέπει τους κινδύνους να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο εν μέσω διευρυνόμενων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και με πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία να μην δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Τζέιμι Ντίμον: Ποιον θα ψηφίσει για πρόεδρο των ΗΠΑ ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan;

«Παρακολουθούμε στενά τη γεωπολιτική κατάσταση εδώ και αρκετό καιρό και τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι οι συνθήκες είναι επισφαλείς και χειροτερεύουν», δήλωσε ο Ντίμον την Παρασκευή στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου της τράπεζας.

Ο Ντίμον παραμένει επιφυλακτικός για το μέλλον της οικονομίας, παρά τις ενδείξεις ότι η Fed έχει σχεδιάσει μια ήπια προσγείωση

«Υπάρχει μεγάλος ανθρώπινος πόνος και η έκβαση αυτών των καταστάσεων θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις τόσο στα βραχυπρόθεσμα οικονομικά αποτελέσματα όσο και πιο σημαντικά στην πορεία της ιστορίας», είπε.

Επιφυλακτικός ο Ντίμον

Ο Ντίμον είπε επίσης ότι παραμένει επιφυλακτικός για το μέλλον της οικονομίας, παρά τις ενδείξεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει σχεδιάσει μια ήπια προσαρμογή των επιτοκίων.

«Ενώ ο πληθωρισμός επιβραδύνεται και η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει ανθεκτική, παραμένουν αρκετά κρίσιμα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων δημοσιονομικών ελλειμμάτων, των αναγκών σε υποδομές, της αναδιάρθρωσης του εμπορίου και της εκ νέου στρατιωτικοποίησης του κόσμου», δήλωσε ο Ντίμον. «Ενώ ελπίζουμε για το καλύτερο, αυτά τα γεγονότα και η επικρατούσα αβεβαιότητα καταδεικνύουν γιατί πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε περιβάλλον».

Eκπληξη με τα αποτελέσματα της JPMOrgan

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της JPMorgan, ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους για το τρίτο τρίμηνο, ενώ αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τη βασική πηγή εσόδων παρά τις εκτιμήσεις ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα συνεχίσουν να μειώνονται.

Τα έσοδα από τις δραστηριότητες της τράπεζας στη Wall Street διέψευσαν επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τις αμοιβές για την επενδυτική τραπεζική να αυξάνονται κατά 31%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για αύξηση 16%.

Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου κατέγραψε κέρδη 4,37 δολαρίων ανά μετοχή έναντι τη μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 4,01 δολ. Η κερδοφορία της JP Morgan ανήλθε στα 12,9 δισ. δολάρια, ωστόσο, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 13,15 δισ. που είχε καταγράψει στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αιτία είναι το γεγονός ότι διακράτησε φέτος κεφάλαια ύψους 3,11 δισ. για προβλέψεις ενδεχόμενων αθετήσεων έναντι των 1,38 δισ. στο τρίτο τρίμηνο πέρυσι.
Τα συνολικά έσοδα της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 43,32 δισ. δολάρια, πολύ πιο πάνω κατά περίπου 1,7 δισ. σε σχέση με τη μέση εκτίμηση της αγοράς που έκανε λόγο για 41,63 δισ. δολάρια

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή