Την επιστροφή της στις παγκόσμιες συναλλαγές πολύτιμων μετάλλων σχεδιάζει η ιαπωνική Mitsui & Co,  προκειμένου να αντισταθμίσει τον κίνδυνο πελατών μετά από εννιά χρόνια απουσίας, δήλωσαν στο Reuters τρεις πηγές με γνώση του θέματος.

Η επιστροφή της Mitsui θα φέρει επιπλέον ρευστότητα στο παγκόσμιο εμπόριο παραγώγων πολύτιμων μετάλλων, αντικαθιστώντας όσους εγκατέλειψαν τον τομέα.

Χρυσός: Γιατί ξεπουλούν οι ράβδοι από τα ράφια της Costco

Η εταιρεία, ένας από τους κορυφαίους εμπορικούς οίκους της Ιαπωνίας, επιστρέφει επίσης στα πολύτιμα μέταλλα εν μέσω ενός καταιγιστικού ράλι που είδε τις τιμές του χρυσού να εκτοξεύονται σχεδόν 30% και να φτάνουν σε διαδοχικά υψηλά ρεκόρ, σημειώνεις το Reuters.

Μάλιστα,  μία από τις πηγές δήλωσε ότι η Mitsui αναζητά κάποιον για να ηγηθεί της επανεισόδου της. Αναμένεται να επιστρέψει στην αγορά μέσω της θυγατρικής της Mitsui, Mitsui Bussan Commodities Ltd, από το Λονδίνο, πρόσθεσε η πηγή.

Απαντώντας σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό, η Mitsui δήλωσε ότι η Mitsui Bussan Commodities «διερευνά ευκαιρίες για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης κινδύνου τιμών στον κλάδο των πολύτιμων μετάλλων». «Η πρωτοβουλία αυτή ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση της Mitsui Bussan Commodities να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο σε βασικές αγορές και να προσφέρει στους πελάτες πιο διαφορετικές λύσεις», πρόσθεσε η Mitsui. Δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Mitsui Bussan Commodities εμπορεύεται επί του παρόντος παράγωγα ενέργειας και βασικών μετάλλων για πελάτες που επιθυμούν να αντισταθμίσουν τους κινδύνους των τιμών, από τα γραφεία της στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Σιγκαπούρη και το Παρίσι.

Η τιμή του χρυσού

Η Mitsui ξεκίνησε να εμπορεύεται πολύτιμα μέταλλα το 1970, πριν αποφασίσει να αποχωρήσει το 2015, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων έπεσαν.
Πηγές δήλωσαν ότι η φετινή άνοδος των τιμών των πολύτιμων μετάλλων προκάλεσε το ενδιαφέρον της.

Οι τιμές του χρυσού spot έχουν αυξηθεί κατά 28% μέχρι στιγμής φέτος, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο των τελευταίων 14 ετών, λόγω της έναρξης των μειώσεων των αμερικανικών επιτοκίων και της ζήτησης ασφαλών καταφυγίων που ωθούνται από τις εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή και άλλες συγκρούσεις. Οι τιμές του αργύρου spot έχουν αυξηθεί κατά 31% από την αρχή του 2024.

Τα σημαντικότερα κέντρα διαπραγμάτευσης χρυσού είναι η εξωχρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου και η προθεσμιακή αγορά των ΗΠΑ.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, ένας βιομηχανικός φορέας που ομαδοποιεί τους παγκόσμιους μεταλλωρύχους χρυσού, εκτιμά ότι ο παγκόσμιος όγκος συναλλαγών χρυσού αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε 259 δισεκατομμύρια δολάρια ημερησίως, καθώς ο μέσος όγκος συναλλαγών στην εξωχρηματιστηριακή αγορά ανέβηκε κατά 10%, στα 176 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή