Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 300 ευρώ θα χορηγήσει η Διοίκηση της Σκλαβενίτης στους εργαζόμενους της εταιρείας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών επιβράβευσης των υπαλλήλων της. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε κάθε έναν εργαζόμενο με τη μορφή δωροεπιταγών, ως επιβράβευση για τη θετική πορεία της επιχείρησης

Το συνολικό κόστος της παροχής αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στο σύνολο των 33.056 εργαζομένων.

Τα σούπερ μάρκετ κάνουν… ταμείο – Τα deals που ψήνονται και το μεγάλο «αγκάθι»

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Νοεμβρίου η αλυσίδα Σκλαβενίτης καταργεί την εξαήμερη εργασία μεταξύ των υαππλήλων της όπως έγινε γνωστό από το Πανελλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης.

Όπως αναφέρει το συνδικάτο, «στο πλαίσιο αυτό, οι συνάδελφοι που έχουν εξαήμερη σύμβαση, είτε εργάζονται έξι ώρες ημερησίως είτε έξι ώρες και σαράντα λεπτά, θα έχουν πλέον εβδομαδιαίο ρεπό. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης (6×6) θα εργάζονται τέσσερα επτάωρα και ένα οκτάωρο και οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης (6×6,40) πέντε οκτάωρα».

Το Σωματείο σημειώνει ότι η εξέλιξη μπορεί να έχει θετικές συνέπειες για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας συνολικότερα, καθώς αποτελεί ένα ξεκάθαρα θετικό παράδειγμα.

«Ως γεγονός, στέλνει στην κοινωνία μήνυμα αισιοδοξίας, μήνυμα αντίστοιχο με αυτό που εξέπεμψε η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η οποία ήταν η πρώτη στην πατρίδα μας που αναγνώρισε τις χαμένες – με βάση τη νομοθεσία – τριετίες της περιόδου 2012 – 2023», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγές κοντά στη διοίκηση της εταιρείας αναφέρουν πως «πρόκειται για μία νέα πολιτική της Σκλαβενίτης σύμφωνα με την οποία καταργούνται από 1/11/2024 οι συμβάσεις 6ημερης απασχόλησης. Η νέα πολιτική αφορά σε 5.700 εργαζομένους (συνολικά οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι 33.000) ενώ οι αποδοχές των εν λόγω εργαζομένων παραμένουν ίδιες, ενώ πλέον θα έχουν μία ημέρα ρεπό».

«Αυτή η νέα παρέμβαση της Επιχείρησης, αναμένεται να οδηγήσει σε νέες θέσεις εργασίας για την κάλυψη αναγκών που θα δημιουργηθούν, ενισχύοντας ακόμα περαιτέρω την απασχόληση στον κλάδο και κατ’ επέκταση την εγχώρια αγορά εργασίας», καταλήγουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Λιανεμπόριο: Οι αβεβαιότητες, η νέα πραγματικότητα και οι ψηφιακές προκλήσεις
Επιχειρήσεις |

Νέα πραγματικότητα για το λιανεμπόριο - Πόλεμοι και πληθωρισμός κρατούν κλειστές τις τσέπες

Τι δείχνει το Retail Innovation Report 2024 ότι αλλάζει στο λιανεμπόριο στις Ελλάδα - Ποιες είναι οι αβεβαιότητες, πόσο άλλαξαν οι καταναλωτικές συνήθειες, πόσο θα βοηθήσει η καινοτομία