Ένα περιφερειακό δικαστήριο στη Σουηδία επικύρωσε την Παρασκευή μια προκαταρκτική απόφαση σύμφωνα με την οποία η σουηδική ταχυδρομική υπηρεσία Postnord δεν χρειάζεται να παραδώσει πινακίδες κυκλοφορίας στην Tesla, την οποία μπλοκάρουν οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εργατικής αλληλεγγύης στην απεργία.

Μασκ – ρομποταξί: Η εντυπωσιακή… ρομπο-φιέστα και τα ερωτήματα των επενδυτών

H εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ιλον Μασκ βρίσκεται στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Σουηδία εδώ και περίπου έναν χρόνο καθώς επιμένει να αρνείται να υπογράψει μια συλλογική σύμβαση εργασίας επιτρέποντας έτσι στο εργατικό σωματείο IF Metall να διαπραγματευτεί για λογαριασμό των εργαζομένων.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει μια ευρύτερη πίεση στις σκανδιναβικές χώρες από ισχυρά συνδικάτα εργαζομένων που υποστηρίζουν μηχανικούς από το σωματείο IF Metall της Σουηδίας, οι οποίοι προχώρησαν σε απεργία τον Οκτώβριο του 2023 απαιτώντας συλλογική σύμβαση εργασίας με την εταιρεία.

Ωστόσο, ενώ ο ταχυδρομικός αποκλεισμός κάνει την πρόσβαση στις πινακίδες κυκλοφορίας πιο δύσκολη, τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η εταιρεία βρήκε τρόπους να παρακάμψει τα συνδικάτα ζητώντας από τους αγοραστές αυτοκινήτων να παραγγείλουν οι ίδιοι πινακίδες.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει μια ευρύτερη πίεση στις σκανδιναβικές χώρες από ισχυρά συνδικάτα εργαζομένων

Ενώ οι λιμενεργάτες σε όλη τη Σκανδιναβία προσπάθησαν να εμποδίσουν την Tesla να μεταφέρει αυτοκίνητα στη Σουηδία μέσω των γειτονικών χωρών, η σουηδική ένωση μεταφορών ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει παρακάμψει τον αποκλεισμό της φέρνοντας αυτοκίνητα με φορτηγά ή με τρένο.

Η σκανδιναβική χερσόνησος είναι μια βασική αγορά για την Tesla, η οποία έχει μια πολιτική να μην συμφωνεί σε συλλογικές διαπραγματεύσεις και έχει ισχυριστεί ότι το προσωπικό της έχει εξίσου καλούς ή καλύτερους όρους από αυτούς που απαιτεί η IF Metall.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων αύξησε τις πωλήσεις της και αύξησε το μερίδιό της στη σουηδική αγορά αυτοκινήτου το 2024 παρά το εργατικό μποϊκοτάζ, έδειξαν τα στοιχεία πωλήσεων αυτοκινήτων νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Αύξηση πωλήσεων στη Σουηδία

Η Tesla, ωστόσο, αύξησε το μερίδιο αγοράς της στη Σουηδία το 2024 παρά την εργασιακή σύγκρουση που στόχευε την εταιρεία για σχεδόν ένα χρόνο, όπως έδειξαν τα στοιχεία πωλήσεων αυτοκινήτων από τη σκανδιναβική χώρα, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Η Tesla πούλησε 16.478 αυτοκίνητα στη Σουηδία τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, αύξηση 1% από την ίδια περίοδο του 2023, ανεβάζοντας το συνολικό μερίδιο αγοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας στο 8,5% το 2024 από 7,8% ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Mobility Sweden.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική αλλαγή: Επενδύσεις 436 δισ. ευρώ φέρνει στην Ελλάδα έως το 2050 το net zero
Green |

Τεράστιες επενδύσεις 436 δισ. έως το 2050 για το net zero στην Ελλάδα – Τι προβλέπει το ΕΣΕΚ

Στα 6 δισ. ευρώ ετησίως η συνεισφορά στο ΑΕΠ των επενδύσεων για το μηδενισμό των εκπομπών αέριων ρύπων – Σκυλακάκης και Σδούκου παρουσίασαν το νέο ΕΣΕΚ – Το μήνυμα Στουρνάρα για την κλιματική αλλαγή

Northvolt: Βαθαίνει η κρίση για τον γίγαντα στις μπαταρίες- Η χρεοκοπία χτυπά την πόρτα
Green |

Βαθαίνει η κρίση στη Northvolt - Η χρεοκοπία χτυπά την πόρτα του κολοσσού στις μπαταρίες

Η αίτηση πτώχευσης της μονάδας που διαχειρίζεται την επέκταση του εργοστασίου της Northvolt στη Σουηδία και η συσσώρευση χρεών για τον όμιλο παραγωγής συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας