Ο πλούτος του μεγάλου αφεντικού της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, του επικεφαλής της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, και του συνιδρυτή και εκτελεστικού προέδρου της Oracle, Λάρι Έλλισον, έσπασε φέτος κάθε ρεκόρ, καθώς οι τρεις αυτοί κροίσοι είδαν φέτος τις περιουσίες τους να αυξάνονται περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου. Πρόκειται για συνολική αύξηση 217 δις δολαρίων μόνο μέσα στο 2024, ποσό που «πιάνει» του ΑΕΠ της Ελλάδος.

Ο Ζάκερμπεργκ εμφανίζεται να κερδίσει από τις αρχές του έτους λογιστικά περισσότερα από 80 δις δολάρια λόγω του ράλι των μετοχών της Meta και πλέον η περιουσία του υπολογίζεται από το Bloomberg στα 209 δισ. δολάρια. Με τον συνιδρυτή του Facebook να βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον να απειλήσει ακόμη και τον Ίλον Μασκ η περιουσία του οποίου υπολογίζεται τώρα σε 256 δισ. δολάρια.

Πλούτος: Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Αύξηση περιουσίας κατά σχεδόν 72 δισ. δολάρια εμφανίζει για το 2024, ο Τζένσεν Χουάνγκ, λόγω του ράλι των μετοχών της Nvidia, της τεχνολογικής εταιρείας της οποίας τις μετοχές έχουν προτιμήσει φέτος οι επενδυτές της Wall Street περισσότερο από κάθε άλλης. Η προσωπική περιουσία του Χουάνγκ υπολογίζεται πλέον σε 116 δις δολάρια και είναι ο ενδέκατος πλουσιότερος στον κόσμο σύμφωνα με τη Λίστα των Δισεκατομμυριούχων που ενημερώνει καθημερινά το Bloomberg.

Ο Λάρι Έλλισον από την πλευρά του εμφανίζεται να έχει φέτος αύξηση προσωπικής περιουσίας κατά 65,6 δις δολάρια, με αυτή να φτάνει ούτε λίγο ούτε πολύ τα 188 δις δολάρια. Αυτό τον φέρνει στην πέμπτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

πλούτος Ζάκερμπεργκ

Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Πλούτος: Η περίπτωση του Ζάκερμπεργκ

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ξεπέρασε σε περιουσία τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια και πλέον βρίσκεται στην υψηλότερη θέση που έχει καταλάβει ποτέ στη λίστα με τους κροίσους.

Η περιουσία του Ζάκερμπεργκ συνδέεται κυρίως με το μερίδιο του 13% στη Meta, την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης που φέτος έχει ακολουθήσει πολύ θετική πορεία στη Wall Street. Οι μετοχές της Meta εκτοξεύτηκαν στα ύψη φέτος, κλείνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά πάνω από τα 590 δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για άνοδο κατά 70% από τις αρχές του έτους.

Τον Φεβρουάριο η μετοχή της Meta ξεκίνησε ράλι όταν ανακοίνωσε τη διανομή υψηλού μερίσματος και επαναγορά μετοχών αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που όπως αποδείχτηκε ευχαρίστησε τους επενδυτές. Στη συνέχεια η μετοχή της Meta φελήθηκε από καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και την ώθηση στην τεχνητή νοημοσύνη.

Αφού η εταιρεία έριξε δισεκατομμύρια στο όραμα Ζάκερμπεργκ για το μετασύμπαν (metaverse), στη συνέχεια το τμήμα Reality Labs της εταιρείας έχασε λιγότερα χρήματα από τα αναμενόμενα για το δεύτερο τρίμηνο. Ζητήθηκε επίσης από το τμήμα να περιορίσει τις δαπάνες του κατά 20%. Αυτές οι περικοπές, σε συνδυασμό με τις θετικές προσδοκίες που δημιούργησε η ανακοίνωση της Meta  για τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας με την ονομασία Orion, τα οποία ενσωματώνουν το AI της εταιρείας, έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στις μετοχές.

πλούτος Nvidia

Τζένσεν Χουάνγκ

Η Nvidia του Τζένσεν Χουάνγκ

Οι μετοχές της Nvidia του Τζένσεν Χουάνγκ ενισχύθηκαν κατά 25% τον τελευταίο μήνα και πλησιάζουν σε νέα επίπεδα ρεκόρ όπως και άλλες εταιρείες τεχνολογίας. Μετά από μια σύντομη και έντονη πτώση στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου, η Nvidia ανέκαμψε απότομα. Η μετοχή κινείται στα 132,65 δολάρια, λίγο πριν από το υψηλό κλεισίματος των 135,58 δολαρίων που έφτασε τον Ιούνιο. Η Nvidia ξεπέρασε τη Microsoft ως τη δεύτερη εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση, πίσω μόνο από την Apple. Η Nvidia ήταν η πιο ωφελημένη.

πλούτος

Λάρι Έλλισον

Η Oracle και ο πλούτος του Λάρι Έλλισον

Σε μια αξιοσημείωτη επίδειξη εμπιστοσύνης της αγοράς, η μετοχή της Oracle Corporation του Λάρι Έλλισον έχει φτάσει στο υψηλό όλων των εποχών, πάνω από τα 174 δολάρια. Αυτό το ορόσημο υπογραμμίζει τις ισχυρές επιδόσεις του τεχνολογικού γίγαντα κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, που έφερε άνοδο της αξίας των μετοχών της εταιρείας κατά 57%. Οι επενδυτές συσπειρώθηκαν πίσω από την Oracle, ενισχυμένοι από τις στρατηγικές πρωτοβουλίες της εταιρείας και τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, ωθώντας τη μετοχή σε πρωτοφανή ύψη και θέτοντας νέο σημείο αναφοράς για την αποτίμησή της στην αγορά, σχολίαζαν οι επενδυτές.

Σε άλλες πρόσφατες ειδήσεις, η Oracle Corporation βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω μιας σειράς αξιοσημείωτων εξελίξεων. Οι μετοχές της εταιρείας αναβαθμίστηκαν από Hold σε Buy από την Erste Group, μετά από μια θετική προοπτική για τις ισχυρές προσφορές λογισμικού της Oracle και τη στρατηγική επέκταση της υποδομής cloud. Ως μέρος αυτής της επέκτασης, η Oracle έχει υπογράψει 42 συμβάσεις cloud GPU το πρώτο τρίμηνο, οι οποίες αναμένεται να συμβάλουν στη ροή εσόδων της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή