«Η πόρτα του γραφείου μου, όπως νομίζω και αντιστοίχως, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, είναι πάντα ανοιχτές για να ακούσουμε αυτά τα οποία θέλουν να μας μεταφέρουν και να τα συζητήσουμε εκτενώς», διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Νίκος Ταχιάος, απαντώντας σε συνέντευξή του για την κατάθεση ερωτήσεων από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τους υπουργούς.

Όπως προσθέτει «δεν σας κρύβω ότι παρότι πολλές φορές, τα θέματα προς συζήτηση, μου είναι εκ προοιμίου γνωστά, όπως μπορεί να είναι εκ προοιμίου εμφανές ότι δεν θα συμφωνήσουμε, θεωρώ αναγκαίο να γίνονται ακόμα και αυτές οι συζητήσεις. Με τον ίδιο τρόπο, αντιμετωπίζουμε και τους Βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ο ρόλος των Βουλευτών είναι να αλληλοεπιδρούν με τους πολίτες τους οποίους εκπροσωπούν και να μεταφέρουν τα ζητήματα που τους απασχολούν».

Όσο για το ζήτημα της υποβολής ερωτήσεων από συμπολιτευόμενους βουλευτές, ο κ. Ταχιάος αναφέρει ότι «Εκ του Συντάγματος, βασική υποχρέωση των Βουλευτών – ακόμα και της πλειοψηφίας – αποτελεί η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου. Προσωπικά, είμαι ο τελευταίος που θα κάνει δίκη προθέσεων των Βουλευτών. Ο ίδιος έχω μία εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς να είμαι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό. Υπό την έννοια αυτή, θεωρώ υποχρέωσή μου να είμαι διαρκώς στη διάθεσή των Βουλευτών για οποιοδήποτε θέμα θέλουν να θέσουν».

Ταχιάος: Τι είπε για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Αναφερόμενος στο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο με διαφορετικές ιδιότητες έχει χειριστεί, ο κ. Ταχιάος διαβεβαιώνει: «Είμαστε ελάχιστες εβδομάδες πριν από την παράδοση του Μετρό σε εμπορική λειτουργία. Για την λειτουργία του, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα περίπλοκα. Εμπλέκονται πολλοί παράγοντες και χρειάζεται να λάβουμε υπόψιν πολλές παραμέτρους. Αυτό το έχουμε καταφέρει με πάρα πολύ κόπο. Και βέβαια, η λειτουργία του δεν εξαρτάται μόνο από την Ελληνικό Μετρό Α.Ε. την οποία εποπτεύω ως αρμόδιος για τις υποδομές Υφυπουργός, αλλά και από άλλες μονάδες του Υπουργείου που ανήκουν στον κλάδο των μεταφορών, όπως ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης».

Στη συνέντευξη, ο Υφυπουργός Υποδομών υπογραμμίζει το γεγονός πως «το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επί διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, πέτυχε να έχει στην Θεσσαλονίκη μία εξαιρετική εταιρεία λειτουργίας του Μετρό, την ιταλογαλλική THEMA, η οποία κουβαλάει μια πολύ μεγάλη εμπειρία λειτουργίας Μετρό, τόσο στο Μιλάνο, όσο και στην Κοπεγχάγη», ενώ εκφράζει την βεβαιότητα πως «η ποιότητα των υπηρεσιών, πάντα με επίκεντρο την ασφάλεια των επιβατών, θα είναι μοναδική».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ερντογάν για ελληνοτουρκικά: Θα συζητήσουμε όλα τα θέματα στη βάση της ολιστικής μας προσέγγισης για το Αιγαίο
Επικαιρότητα |

Ερντογάν για ελληνοτουρκικά: Θα συζητήσουμε όλα τα θέματα στη βάση της ολιστικής μας προσέγγισης για το Αιγαίο

«Ζητάμε ανέκαθεν τον καθορισμό των περιοχών δικαιοδοσίας του θαλάσσιου και του εναέριου χώρου σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν