Οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία (SPD), παρουσίασαν σήμερα μια ατζέντα για φορολογικές ελαφρύνσεις και στήριξη των επενδύσεων σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας στη βιομηχανία και να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους στις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2025 στη χώρα.

«Οι επενδυτές στη Γερμανία θα λάβουν φορολογικές ελαφρύνσεις», ανέφερε το έγγραφο στρατηγικής, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Οι Γερμανοί τρέμουν μια άνοδο του κόστους ζωής

Το έγγραφο περιγράφει προτάσεις για την αλλαγή πορείας ενάντια σε μια επιζήμια ύφεση, καθώς η Γερμανία παλεύει με την αύξηση της ανεργίας, το υψηλό ενεργειακό κόστος και τον ανταγωνισμό από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες στις εξαγωγικές αγορές.

Το προεδρείο του κόμματος, το οποίο το 2021 διαμόρφωσε τριμερή συνασπισμό με τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες, ενέκρινε το Σάββατο τις προτάσεις, οι οποίες προβλέπουν επίσης την παροχή φοροαπαλλαγών στο 95% των φορολογουμένων.

Λέει επίσης ότι οι κατώτατοι μισθοί θα πρέπει να αυξηθούν σταδιακά στα 15 ευρώ από 12,41 ευρώ (ωρομίσθιο). Δεν υπήρχαν οικονομικές λεπτομέρειες για το πώς θα χρηματοδοτηθούν αυτά τα σχέδια.

Όλα τα κόμματα προετοιμάζονται για τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2025, αν και η ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί νωρίτερα, εάν ο συνασπισμός διαλυθεί τους επόμενους μήνες λόγω μιας σειράς προβλημάτων.

Τα σχέδια του SPD περιλαμβάνουν μπόνους αγοράς για τα τοπικής κατασκευής ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία έχουν υποτονικές πωλήσεις και αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό από τις φθηνότερες εισαγωγές κινεζικής κατασκευής.

Το κόμμα επανέλαβε τις εκκλήσεις για αναθεώρηση ενός φρένου χρέους για να ανατραπεί η υποεπένδυση δεκαετιών σε ζωτικής σημασίας υποδομές και προτείνει να βοηθηθούν οι κατασκευαστές να εξοικονομήσουν από τα τέλη του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ως μέρος μιας δέσμης πιο ανταγωνιστικών βιομηχανικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ από το Κόμμα των Πρασίνων υποστηρίζει την κίνηση που αφορά τα τέλη του δικτύου. Το διοικητικό συμβούλιο του SPD πρόκειται να εγκρίνει τη στρατηγική σε συνεδρίαση αργότερα σήμερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Παγκόσμια οικονομία: Τα κυριότερα γεγονότα την εβδομάδα που έρχεται
Διεθνή |

Οι προβολείς στη συνεδρίαση της ΕΚΤ- Τα κυριότερα οικονομικά γεγονότα της εβδομάδας που έρχεται

Το σημαντικότερο γεγονός είναι η συνεδρίαση της ΕΚΤ- Το στοιχεία για την οικονομία της Κίνας και οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών στη Νοτιοανατολική Ασία