Χιλιάδες διαδήλωσαν την Κυριακή στη Μαδρίτη με αίτημα πιο προσιτές κατοικίες, σύμφωνα με το Reuters.

Υπό το σύνθημα «Η στέγαση είναι δικαίωμα, όχι επιχείρηση», οι κάτοικοι πραγματοποίησαν πορεία στην ισπανική πρωτεύουσα ζητώντας χαμηλότερες τιμές ενοικίασης κατοικιών και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση. «Οι Ισπανοί δεν μπορούν να ζήσουν στις δικές τους πόλεις. Μας αναγκάζουν να φύγουμε από τις πόλεις. Η κυβέρνηση πρέπει να ρυθμίσει τις τιμές, να ρυθμίσει τη στέγαση» είπε χαρακτηριστικά η νοσοκόμα Blanca Prieto, 33 ετών.

Ισπανία: Η στεγαστική κρίση απειλεί να «ξεσπιτώσει» υπουργό

Τον Ιούλιο, η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την καταστολή των βραχυπρόθεσμων και εποχικών μισθώσεων διακοπών.Η κυβέρνηση σχεδιάζει να διερευνήσει τις  καταχωρίσεις σε πλατφόρμες όπως η Airbnb και Booking.com  για να επαληθεύσει αν έχουν άδειες.

Η Ισπανία προσπαθεί να εξισορροπήσει την προώθηση του τουρισμού, που αποτελεί βασικό μοχλό της οικονομίας της, και την αντιμετώπιση των ανησυχιών των πολιτών σχετικά με τα δυσβάσταχτα υψηλά ενοίκια λόγω του gentrification και των ιδιοκτητών που στρέφονται σε πιο προσοδοφόρα τουριστικά ενοίκια, με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να μην έχουν εύκολη πρόσβαση σε κατοικία.

Κι άλλες διαδηλώσεις στην Ισπανία

Σε μια ξεχωριστή διαδήλωση στη Βαρκελώνη την Κυριακή ενάντια στον αγώνα ιστιοπλοΐας America’s Cup, οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τη διεθνή αθλητική διοργάνωση ότι ανέβασε τις τιμές ενοικίασης και έφερε περισσότερους τουρίστες σε μια υπερπλήρη πόλη.

Οι κάτοικοι των Καναρίων Νήσων και της Μάλαγα έχουν επίσης διοργανώσει διαμαρτυρίες φέτος ενάντια στην αύξηση των τουριστικών ενοικίων. Οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τομέα της φιλοξενίας αγωνίζονται να βρουν κατάλυμα σε αυτά τα hot spots του τουρισμού, με πολλούς να καταφεύγουν στον ύπνο σε τροχόσπιτα ή ακόμα και στα αυτοκίνητά τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα