Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Μπγιαρνί Μπενεντίκτσον  ανακοίνωσε την Κυριακή το τέλος του κυβερνητικού συνασπισμού της χώρας και ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών στις 30 Νοεμβρίου, μετέδωσε ο ισλανδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας RUV.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Μπενεντίκτσον, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλέστηκε αυξανόμενες διαφωνίες μεταξύ των τριών κυβερνητικών κομμάτων σε θέματα που αφορούν τους αιτούντες άσυλο και την ενεργειακή απόδοση, σύμφωνα με το RUV.

Ισλανδία: Πώς θα αντιμετωπίσει τον υπερτουρισμό

Είπε ότι θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Ισλανδίας Halla Tomasdottir τη Δευτέρα σχετικά με την απόφαση διάλυσης του κοινοβουλίου.

Οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν το αργότερο 45 ημέρες μετά την ανακοίνωση της διάλυσης του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Ο Μπενεντίκτσον , επικεφαλής του δεξιού, φιλοεπιχειρηματικού Κόμματος Ανεξαρτησίας, εξελέγη τον Απρίλιο πρωθυπουργός, αντικαθιστώντας την Katrin Jakobsdottir αφού ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί και θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος.

Η κυβέρνηση συνασπισμού, αποτελούμενη από το Κόμμα Ανεξαρτησίας, το κεντροδεξιό Προοδευτικό Κόμμα και τους Αριστερούς Πράσινους, άρχισε να νιώθει τριγμούς μετά τις πρόσφατες ηφαιστειακές εκρήξεις που ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το φυσικό φαινόμενο και οι επιπτώσεις του άσκησαν  πίεση στην οικονομία της Ισλανδίας που ήδη αντιμετωπίζει υψηλό πληθωρισμό και ραγδαία αύξηση των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα