Άνοιξαν στις 07:00 οι κάλπες των επαναληπτικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Αντιμέτωποι είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Ο κ. Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ κ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Η αναζήτηση των ψηφοφόρων του β’ γύρου θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 19:00 το απόγευμα. Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ.

Λίγο πριν τις 10.30 ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας».

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη».

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε λίγο μετά τις 9 το πρωί, για το δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, ο ένας από τους δύο διεκδικητές, ο Χάρης Δούκας.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο κ. Δούκας ανέφερε:

«Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας και σήμερα έχουμε μια ευκαιρία: Να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να το κάνουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή».

H συμμετοχή

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ, μέχρι τις 11 το πρωί ψήφισαν 62.023 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 5,5% σε σχέση με τον α΄γύρο. Την προηγούμενη Κυριακή, μέχρι τις 11 είχαν ψηφίσει 65.671 ψηφοφόροι.

Κατά τις εκτιμήσεις η συμμετοχή αναμένεται να είναι μειωμένη περίπου κατά 25%, σε σχέση με τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα