Εγκρίθηκε η συγχώνευση και απορρόφηση των ΟΝΥΞ, Green Hope και Αγάνωρ από την MED ΑΒΕΕ, ανοίγοντας και επισήμως ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας με το ομώνυμο brand premium εσωρούχων, μαγιό, αξεσουάρ και γυαλιών ηλίου.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992 από τον Ευθύμη Χατζηβασιλείου στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε να ακολουθήσει τις τάσεις της μόδας με εξωστρέφεια επί 32 χρόνια και να εξελιχθεί σε εμβληματικό brand, χάρη και στις θρυλικές φωτογραφίσεις, τις επιδείξεις μόδας και τα σχέδια διά χειρός του υιού Χρήστου Χατζηβασιλείου.

MED A.B.E.E: Εισαγωγή των μετοχών της MED A.B.E.E. στην ΕΝ.Α.PLUS του Χρηματιστηρίου Αθηνών

MED: Η μετάβαση

Το 2023 -η πρόθεση του επιχειρηματία Λεωνίδα Ζησιάδη, γνωστού από την επένδυσή του στην Σάνη Α.Ε. και το Sani Resort στη Χαλκιδική, απ’ όπου αποχώρησε το 2015- να γίνει στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία MED, εξελίχθηκε σε μια ευκαιρία για τη δημιουργία μιας νέας οδού.

Η επιθυμία του Ευθύμη Χατζηβασιλείου, οδήγησε στη μετάβαση του πλειοψηφικού πακέτου 70% στην APEX Holdings S.A.τον επενδυτικό βραχίονα εταιρειών που επικεντρώνονται στο real estate, τον τουρισμό και τα μπουτίκ ξενοδοχεία.

Τον Ιούλιο η εταιρεία μπήκε στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου, με αποτίμηση στα 13 εκατ. ευρώ, έχοντας αυξήσει κατά τουλάχιστον 1/4 την αξία της.

Βασικός μέτοχος της MED με ποσοστό 50,99% είναι η SUBAQUA Ι.Κ.Ε., εταιρεία συμμετοχών με απώτατους μετόχους τους Λ. Ζησιάδη (45%), Κ. Κυριάκου (35%), και Α. Δημητρακόπουλο (20%). Ποσοστό 14,99% κατέχει ο ιδρυτής της εταιρείας, Ευθύμης Χατζηβασιλείου, 17,28% κατέχουν μέτοχοι με ποσοστό κάτω του 5% που δεν προσμετρώνται στη διασπορά και 16,72% κατέχουν οι λοιποί μέτοχοι, επίσης με ποσοστό κάτω του 5% ο καθένας.

Χτυπώντας το καμπανάκι στις 7 Ιουλίου 2023, ο Λεωνίδας Ζησιάδης είχε προαναγγείλει τη νέα σελίδα της εταιρείας: «Για τη MED εκκινείται η επόμενη φάση. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει, ακόμη πιο τολμηρό, πιο δυναμικό, πιο εξωστρεφές, με φιλόδοξους στόχους, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και κυρίως με όρεξη για δημιουργία. Από τη στιγμή που τοποθετήθηκα στη MED, αρχικά ως στρατηγικός επενδυτής τον Μάρτιο του ’21, ως βασικός μέτοχος τον Δεκέμβριο του ’22 και ως Διευθύνων Σύμβουλος από τον Ιανουάριο του ’23, θέσαμε με τους συνεργάτες μου πολύ ψηλά τον πήχη για την πορεία της εταιρείας. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας αποτελεί τον πυρήνα της MED και συνέβαλε καταλυτικά στη σημερινή επιτυχία. Η επιτυχία αυτή όμως συνοδεύεται και από ευθύνη απέναντι στους μετόχους και το επενδυτικό μας κοινό. Στον μέτοχο οφείλουμε να υποσχεθούμε, όχι μόνο την απόδοση, η απόδοση αργά ή γρήγορα θα έρθει και το ταμπλό θα μας επιβραβεύσει αλλά κυρίως τη συνέπεια στις υψηλές προδιαγραφές και στους υψηλούς στόχους». med

Η δραστηριότητα

Η εταιρεία διατηρεί παραγωγική δραστηριότητα στη Βουλγαρία, ένα εμπορικό δίκτυο 24 καταστημάτων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και δύο στο εξωτερικό, καθώς και παρουσία στην Ιταλία μέσω θυγατρικής. Η MED διατηρεί καταστήματα στις Κάννες της Γαλλίας, και στην Κωνσταντινούπολη, στο Mall Emaar. Ενώ διαθέτει μέσω χονδρικής τα προϊόντα της σε μεγάλες αλυσίδες.

Από το 2021 και για έξι χρόνια είναι επίσημος χορηγός της Εuroleague Turkish Airlines, γεγονός που της έχει δώσει τη δυνατότητα να παράγει ενδύματα με τα σήματα ομάδων για τη συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση.

Τι φέρνει η συγχώνευση

Μετά και την έγκριση των μετόχων της MED, οι τρεις εταιρείες που διατηρούν σημαντική περιουσία με εκτάσεις και δραστηριοποιούνται στο real estate θα απορροφηθούν από την εισηγμένη.

Χαρακτηριστικό των προοπτικών της συγκεκριμένης κίνησης είναι πως η ΟΝΥΞ ΑΕ και η Green Hope ΑΕ -και οι δύο συμφερόντων Αλέξανδρου Δημητρακόπουλου-, έλαβαν συντηρητική εκτίμηση από ορκωτούς ελεγκτές στα 42 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατέχουν τουλάχιστον 600 στρέμματα γης, που γειτνιάζουν με τα πολυτελεή resort στη Σάνη.

Η λεπτομέρεια στη συμφωνία κρύβεται ενδεχομένως στον αγροτουριστικό χαρακτήρα των εταιρειών, που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια επένδυση στον τουριστικό χώρο.

Χτυπώντας το καμπανάκι στις 7 Ιουλίου 2023, ο Λεωνίδας Ζησιάδης είχε προαναγγείλει τη νέα σελίδα της εταιρείας: «Για τη MED εκκινείται η επόμενη φάση. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει, ακόμη πιο τολμηρό, πιο δυναμικό, πιο εξωστρεφές, με φιλόδοξους στόχους, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και κυρίως με όρεξη για δημιουργία».

Το ναυάγιο της MED με την Axel Accessories

Τον περασμένο Απρίλιο, ο όμιλος MED ανακοίνωσε το μνημόνιο συνεργασίας της MED με την Axel Accessories AEBE, με την εισηγμένη να προχωρά στην απορρόφηση της δεύτερης.

Οι συμβαλλόμενες εταιρίες επρόκειτο να προβούν σε πράξη συγχώνευσης διά απορροφήσεως, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κατά την οποία η Axel, ύστερα από λύση της και χωρίς να τεθεί σε εκκαθάριση, θα μεταβίβαζε στη MED το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεών της.

Οι δε μέτοχοι της Axel θα γίνονταν μέτοχοι επί του καταβεβλημένου κεφαλαίου της απορροφώσας MED, σε ποσοστό από 6,95% έως 7,05%, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να διατηρήσουν το σύνολο των μετοχών τους για διάστημα ενός έτους από την κτήση τους και τουλάχιστον το 50% κατά το δεύτερο έτος.

Λίγους μήνες αργότερα, ωστόσο, τον Ιούνιο, ανακοίνωσε τη διακοπή στις διαπραγματεύσεις με την Axel. Ενώ τον Ιούλιο η εταιρεία αξεσουάρ πέρασε στον έλεγχο του ομίλου Intrafashion (Pink Woman, Terranova, Calliope), συμφερόντων Δημήτρη Ματεμτζή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις