Μικτά πρόσημα εμφανίζουν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες συνεχίζουν στο μοτίβο της πλάγιας κίνησης, εν αναμονή πλέον της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,01%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,09% στις 8.246 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,31% στις 19.433 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,33% στις 7.552 μονάδες.

Μετά και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 0,4% τον Σεπτέμβριο, σε ετήσια βάση, οι μετοχές των LVMH, Hermes και Kering, οι οποίες εκτίθενται στην κινεζική οικονομία, υποχωρούν κατά 1% – 3%.

Επίσης, πιέσεις δέχονται και οι βρετανικές στοιχηματικές εταιρείες, με τις Flutter και Entain να χάνουν κατά 7,3% και 12,6%, αντίστοιχα, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει το ενδεχόμενο διπλασιασμού των φόρων στα διαδικτυακά καζίνο και τις στοιχηματικές.

Οι επενδυτές σαφώς περιμένουν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, καθώς η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη και υποτονικές αυξήσεις των τιμών καταναλωτή έχουν ήδη εγείρει ανησυχίες ότι η περιοχή μπορεί να αντιμετωπίζει την απειλή του πολύ χαμηλού πληθωρισμού.

Μετά από δύο μειώσεις ήδη, την Πέμπτη, όταν και θα συναντηθούν εκ νέου οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής, αναμένεται ευρέως να μειώσουν και πάλι τα επιτόκια. Επίσης, οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν ακόμη μία μείωση μέχρι τον Δεκέμβριο, αν και μέχρι πρότινος δεν θεωρούσαν δεδομένη.

Στο μεταξύ, υπάρχει ανακούφιση από τα νέα εργαλεία που έδωσαν οι αρχές της Κίνας για την τόνωση της οικονομίας, αφού ο υπουργός Οικονομικών της Κίνας, Λαν Φοάν, άφησε να εννοηθεί ότι έρχονται περισσότερες εκδόσεις χρέους εν μέσω προσπαθειών για τη στήριξη της οικονομίας, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει «σχετικά μεγάλο» περιθώριο για να αυξήσει το έλλειμμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές