Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκε σήμερα ο δείκτης S&P 500 της Wall Street, περιμένοντας με προσδοκίες ότι το νέο “σετ” των τραπεζικών αποτελεσμάτων, που θα ανακοινωθεί αύριο, θα τροφοδοτήσει το ράλι ανόδου που ήδη μετρά δύο έτη.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,47% στις 43.065 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,77% στις 5.859 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,87% στις 18.502 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κέρδη στις ευρωαγορές με καταλύτη το νέο ιστορικό υψηλό του S&P 500

Η Bank of America, η Goldman Sachs και η Johnson & Johnson ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους την Τρίτη πριν ανοίξει η αγορά, ενώ η Morgan Stanley και η United Airlines πρόκειται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα την Τετάρτη. Επίσης, αυτήν την εβδομάδα αναμένονται και τα αποτελέσματα των Walgreens Boots Alliance, Netflix και Procter & Gamble.

Μέχρι στιγμής, 30 εταιρείες του S&P 500 έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για τα κέρδη κατά περίπου 5% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την Bank of America, δηλαδή οι επιδόσεις ήταν καλύτερες από το 3% του προηγούμενου τριμήνου. Ωστόσο, δεν λείπουν και οι πιο επιφυλακτικές εκτιμήσεις ότι ο ρυθμός αύξησης των κερδών αυτού του τριμήνου θα εξακολουθήσει να είναι «πολύ χαμηλότερος» από το προηγούμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με την Oppenheimer τα κέρδη έχουν «ένα αρκετά καλό ξεκίνημα» μέχρι στιγμής. Οι εταιρείες πιστεύουν ότι η αγορά θα μπορούσε να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται αυτή τη θετική δυναμική και να ανέβει ψηλότερα, παρά την αυξημένη αβεβαιότητα όσο πλησιάζουμε προς τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Η ιστορία έχει δείξει ότι η νομισματική πολιτική, οι οικονομικές συνθήκες, η αύξηση των εσόδων και των κερδών έχουν γενικά μεγαλύτερη βαρύτητα όσον αφορά την κατεύθυνση που μπορεί να πάρουν οι αγορές την περίοδο που ακολουθεί τις περισσότερες εθνικές εκλογές παρά τον πυρετό της προεκλογικής εκστρατείας», εξήγησε η Oppenheimer.

Παρά το γεγονός ότι η αγορά σκαρφαλώνει σε νέα ύψη, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι στο πλαίσιο των στενά αμφιλεγόμενων προεδρικών εκλογών σε τρεις εβδομάδες, της ξαφνικής αύξησης των αποδόσεων του Δημοσίου, της αβεβαιότητας για τον ρυθμό χαλάρωσης της πολιτικής της Federal Reserve και της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών κινδύνων στη Μέση Ανατολή.

Και μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, ο S&P 500 έχει κερδίσει σχεδόν 22% φέτος, εξαιρουμένων των επανεπενδυμένων μερισμάτων. Η bull market έκλεισε πρόσφατα δύο χρόνια ζωής και ο δείκτης αναφοράς έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 63% συνολικά από τότε που έφτασε στο χαμηλό του Οκτωβρίου του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street