Εν αναμονή του νέου “σετ” των τραπεζικών αποτελεσμάτων, που θα ανακοινωθεί αύριο, βρίσκεται σήμερα η Wall Street, ώστε να λάβει τον τόνο για το αν θα τροφοδοτηθεί το ράλι ανόδου της αγοράς από την εταιρική κερδοφορία.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,22% στις 42.768 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,37% στις 5.836 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,66% στις 18.464 μονάδες.

Παγκόσμιες αγορές: Προς νέα μείωση επιτοκίων η ΕΚΤ – Αποτελεσμάτων… συνέχεια για τη Wall Street

Η Bank of America, η Goldman Sachs και η Johnson & Johnson είναι οι οργανισμοί που ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους την Τρίτη πριν ανοίξει η αγορά, ενώ η Morgan Stanley και η United Airlines πρόκειται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα την Τετάρτη. Επίσης, αυτήν την εβδομάδα αναμένονται και τα αποτελέσματα των Walgreens Boots Alliance, Netflix και Procter & Gamble.

Μέχρι στιγμής, 30 εταιρείες του δείκτη S&P 500 της Wall Street έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για τα κέρδη κατά περίπου 5% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την Bank of America, δηλαδή οι επιδόσεις ήταν καλύτερες από το 3% του προηγούμενου τριμήνου. Ωστόσο, δεν λείπουν και οι πιο επιφυλακτικές εκτιμήσεις ότι ο ρυθμός αύξησης των κερδών αυτού του τριμήνου θα εξακολουθήσει να είναι «πολύ χαμηλότερος» από το προηγούμενο τρίμηνο.

Παρά το γεγονός ότι η αγορά σκαρφαλώνει σε νέα ύψη, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι στο πλαίσιο των στενά αμφιλεγόμενων προεδρικών εκλογών σε τρεις εβδομάδες, της ξαφνικής αύξησης των αποδόσεων του Δημοσίου, της αβεβαιότητας για τον ρυθμό χαλάρωσης της πολιτικής της Federal Reserve και της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών κινδύνων στη Μέση Ανατολή.

Και μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, ο S&P 500 έχει κερδίσει σχεδόν 22% φέτος, εξαιρουμένων των επανεπενδυμένων μερισμάτων. Η bull market έκλεισε πρόσφατα δύο χρόνια ζωής και ο δείκτης αναφοράς έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 63% συνολικά από τότε που έφτασε στο χαμηλό του Οκτωβρίου του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street