Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να βρει το δρόμο της αντίδρασης μετά από δύο εβδομάδες σημαντικής υστέρησης, ελέω των μεγάλων κεφαλαίων που διατέθηκαν τόσο στο placement της Εθνικής όσο και στην αύξηση κεφαλαίου της Cenergy.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,49% στις 1.423,69 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,53% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.454,51 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,43% στις 1.211,97 μονάδες.

Επιλεκτικό ενδιαφέρον

Στο γεγονός ότι placement της Εθνικής και η αύξηση κεφαλαίου της Cenergy άντλησαν 1 δισ. ευρώ εστιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, ερμηνεύοντας το ως το γεγονός που δείχνει ότι η εμπιστοσύνη στην αγορά συνεχίζει να είναι μεγάλη.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, αν κάποιος δει όλα τα δεδομένα της αγοράς μπορεί από την μία να τον φοβίζει ότι αν συμβεί κάτι στο εξωτερικό η αγορά θα πιεστεί, αλλά από την άλλη τόσο τα αποτελέσματα όσο και τα placements του τελευταίου διαστήματος δεν δείχνουν ότι το σενάριο αυτό είναι εύκολο να πάρει σάρκα και οστά. Το πιο πιθανό είναι ότι οι αγοραστές εμφανίζονται επιλεκτικά ανά μετοχή χωρίς να τοποθετούνται στο σύνολο της αγοράς επιθετικά, προσθέτει.

Από την άλλη την περίοδο αυτή έχουμε ουρές από funds που έχουν τοποθετηθεί χαμηλότερα και πουλάνε Ελλάδα αλλά και γενικά αναδυόμενες αγορές μεταφέροντας επενδύσεις προς την Ασία.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα μπροστά της έχει την είσοδο της και πάλι στις αναπτυγμένες αγορές γεγονός που αν συμβεί, αλλά και πριν συμβεί, θα δώσει την αφορμή για είσοδο νέων κεφαλαίων στο σύστημα. Για αυτό και τα πακέτα που βγαίνουν προς πώληση είτε στον τραπεζικό είτε σε άλλους κλάδους απορροφούνται άμεσα. Το πιο πιθανό όλο αυτό το σκηνικό συσσώρευσης των τελευταίων μηνών να είναι περισσότερο τεχνικό παρά ουσιαστικό, εκτιμά ο κ. Ζαχαράκης. Άλλωστε το ράλι που κατέγραψε η αγορά σε κάποιες εταιρίες το προηγούμενο διάστημα χρειάζεται και τον χρόνο του, προσθέτει.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Metlen, Aegean και Alpha Bank σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ κοντά στο +1% κινούνται οι ΕΛΧΑ, Τιτάν, Jumbo, Cenergy, Πειραιώς, Ελλάκτωρ και Coca Cola.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Εθνική, Λάμδα, ΟΤΕ, Σαράντης, Βιοχάλκο, ΔΑΑ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια πτωτικά οι ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Autohellas και ΔΕΗ. Η ΕΥΔΑΠ χάνει 1,43%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών