Σε περισσότερες μικρότερες μειώσεις επιτοκίων αναμένεται να προχωρήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ καθώς πλησιάζει στο στόχο του 2% για τον πληθωρισμό εκτιμά ο πρόεδρος της Fed Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι.

«Αυτή τη στιγμή, φαίνεται πιθανό ότι περαιτέρω μέτριες μειώσεις του επιτοκίου πολιτικής μας θα είναι κατάλληλες τα επόμενα τρίμηνα για να επιτύχουμε και τις δύο πλευρές της εντολής μας», είπε στην ομιλία που εκφώνησε στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής. Πρόσθεσε ότι «τελικά, η πορεία προς την πολιτική θα καθοδηγηθεί από τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα, τον πληθωρισμό και τα δεδομένα της αγοράς εργασίας».

Λόγκαν (Fed): Υπέρ της μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μ.β. – Σε ποιους κινδύνους εστιάζει

Ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης υποστήριξε ότι η τρέχουσα στάση της νομισματικής πολιτικής, με το επιτόκιο των ομοσπονδιακών ταμείων να κυμαίνεται μεταξύ 4,75% και 5%, παραμένει περιοριστική της ανάπτυξης ωστόσο παραμένει ασαφές το πόσο την περιορίζει.

Τόνισε ότι η Fed βρίσκεται «στα τελευταία στάδια μείωσης του πληθωρισμού στο στόχο μας στο 2%. Σημείωσε ότι τα  πρόσφατα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση δείχνουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και δεν βρίσκεται στα πρόθυρα ταχείας επιβράδυνσης.

Η Fed ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο τον κύκλο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής με μια επιθετική και μη συνηθισμένη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μ.β. με τους αξιωματούχους να τονίζουν, όπως έδειξαν τα πρακτικά, ότι η εναρκτήρια κίνηση της αποκλιμάκωσης του κόστους δανεισμού δεν τους δεσμεύει σε μια προκαθορισμένη πορεία μείωσης των επιτοκίων. Αγορές και οικονομολόγοι προσπαθούν να προβλέψουν ποια θα είναι η επόμενη κίνηση στην συνεδρίαση του Νοεμβρίου, με την εκτίμηση για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 0,25% να συγκεντρώσει τις περισσότερες πιθανότητες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
ΕΕ: Δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου για τα κινεζικά EV
Διεθνή |

ΕΕ: Δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου για τα κινεζικά EV

Στενεύουν τα περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας στο πλαίσιο της έρευνας κατά των επιδοτήσεων που έχει οδηγήσει το Πεκίνο και την ΕΕ στη μεγαλύτερη εμπορική διαμάχη τους εδώ και μια δεκαετία