H δανέζικη φαρμακοβιομηχανία Lundbeck A/S συμφώνησε να εξαγοράσει τη Longboard Pharmaceuticals σε μια συμφωνία ύψους 2,6 δισ. δολαρίων για να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα πολλά υποσχόμενο  φάρμακο για την επιληψία, ένα «πιθανό blockbuster», όπως αναφέρει το Reuters.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι η Lundbeck θα αποκτήσει τις μετοχές της Longboard έναντι 60 δολαρίων η κάθε μία, το οποίο αντιπροσωπεύει premium 54,2% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής στα 38,90 δολάρια.

Zantac: Συμφωνία GSK για διευθέτηση 80.000 αγωγών έναντι 2,2 δισ. δολαρίων

Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του έτους, θα βοηθήσει τη Lundbeck με έδρα την Κοπεγχάγη να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της που περιλαμβάνει θεραπείες για νευρολογικές παθήσεις όπως η νόσος του Πάρκινσον, η ημικρανία και η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Κυκλοφορία το 2028

Η Lundbeck αναμένει να κυκλοφορήσει το κύριο υποψήφιο φάρμακο της Longboard, το οποίο στοχεύει στη θεραπεία των επιληπτικών κρίσεων που σχετίζονται με μια ομάδα επιληψιών οι οποίες ονομάζονται αναπτυξιακές και επιληπτικές εγκεφαλοπάθειες (DEEs), το τέταρτο τρίμηνο του 2028 και βλέπει πιθανές παγκόσμιες πωλήσεις αιχμής μεταξύ 1,5 και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εταιρείες εκτιμούν ότι περίπου 220.000 ασθενείς πάσχουν από σύνδρομα DEE στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα DEEs είναι μια ομάδα σοβαρών επιληψιών πρώιμης παιδικής ηλικίας, που χαρακτηρίζονται από επαναλαμβανόμενες επιληπτικές κρίσεις και αναπτυξιακή καθυστέρηση και παλινδρόμηση.

Το φάρμακο της Longboard, η μπεξικασερίνη, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης για τις επιληπτικές κρίσεις που προκαλούνται από το σύνδρομο Dravet.

H Lundbeck ασχολείται κυρίως με την έρευνα, την ανάπτυξη, την παραγωγή και την εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων για τη θεραπεία εγκεφαλικών διαταραχών, όπως η νόσος του Alzheimer, η διπολική διαταραχή, η κατάθλιψη, η επιληψία, η νόσος του Huntington, η νόσος του Parkinson και η σχιζοφρένεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή