Ακόμη ένας βετεράνος της Nike με 30ετή θητεία, ο Τομ Πέντι, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2020, επέστρεψε τον Ιούλιο για να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου στο τμήμα marketplace partners.

Και τώρα ο κολοσσός των αθλητικών ειδών, ανακοίνωσε πως στις 21 Οκτωβρίου, θα μετακινηθεί εκ νέου, από τη θέση του αντιπροέδρου, στη θέση του γενικού διευθυντή της Βόρειας Αμερικής, που μέχρι τώρα κατείχε ο Σκοτ Άζελ – ακόμη ένα στέλεχος που αποφάσισε να αποχωρήσει.

Nike: Σε τεντωμένο σχοινί ο νέος CEO – «Ξέρω πως δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα»

Μέχρι τη στιγμή που ο Πέντι θα κάνει την αλλαγή, η εταιρεία θα έχει νέο διευθύνοντα σύμβουλο, καθώς ο Έλιοτ Χιλ επέπστρεψε σήμερα στην ενεργό δράση για να αντικαταστήσει τον Τζο Ντόναχιου.

Nike: Τι φέρνει τα στελέχη πίσω στη δράση

Η εταιρεία αντιμετωπίζει πτώση στη Βόρεια Αμερική, τη μακράν μεγαλύτερη αγορά της. Το οικονομικό της έτος έκλεισε στα τέλη Μαΐου με τις καθαρές πωλήσεις στην περιοχή να μειώνονται κατά 1% στα 21,4 δισ. δολάρια και τα συνολικά αποτελέσματα να απογοητεύουν πολλούς επενδυτές. Η μάρκα χάνει επίσης την εύνοια των εφήβων, αν και κρατιέται στην κορυφή, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της Piper Sandler.

Υπό τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο, Τζον Ντόναχιου, η μάρκα κινήθηκε για να διορθώσει μια σκληρή στροφή προς την κατεύθυνση της πολιτικής DTC (direct-to-consumer) που εκ του αποτελέσματος, δεν απέδωσε αρκετά. Και οι αναλυτές και πλέον και η ίδια η Nike εκτιμούν πως η μάρκα υποτίμησε τη σημασία των συνεργασιών χονδρικής για την κίνηση των πωλήσεων. Οι επενδυτές έχουν επίσης σύρει τη μάρκα στα δικαστήρια για τη στρατηγική αυτή.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς καριέρας του στη Nike, οι αρμοδιότητες του Πέντι περιλάμβαναν την ηγεσία των παγκόσμιων πωλήσεων και των αναδυόμενων αγορών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πέμπτης.

Αυτή η εμπειρία φαίνεται να είναι καθοριστική για το έργο της επανεξισορρόπησης της χονδρικής και της πολιτικής DTC, σύμφωνα με δήλωση του Κρεγκ Γουίλιαμς, προέδρου των γεωγραφικών περιοχών και της αγοράς.

«Κανείς δεν έχει περισσότερα προσόντα για να ηγηθεί του επόμενου σταδίου στρατηγικής ανάπτυξης της Βόρειας Αμερικής, με βάση τον αθλητισμό», δήλωσε. «Είναι σημαντικό ότι οι εξαιρετικές σχέσεις του Πέντι με τους λιανοπωλητές μας και η βαθιά εμπειρία του στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης αγοράς θα είναι κρίσιμες για την επιτάχυνση της μελλοντικής μας επιτυχίας».

Στο νέο του ρόλο, ο Πέντι θα ηγηθεί όλων των πτυχών της τόσο σημαντικής περιοχής της Βόρειας Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των άμεσων πωλήσεων, του μάρκετινγκ, της ψηφιακής τεχνολογίας, των κατασκευών και των τοπικών αγορών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
ΕΕ: Δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου για τα κινεζικά EV
Διεθνή |

ΕΕ: Δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου για τα κινεζικά EV

Στενεύουν τα περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας στο πλαίσιο της έρευνας κατά των επιδοτήσεων που έχει οδηγήσει το Πεκίνο και την ΕΕ στη μεγαλύτερη εμπορική διαμάχη τους εδώ και μια δεκαετία