Την παρουσία της στον κλάδο των τροφίμων με την εξαγορά του 100% της «Ν. ΛΕΚΟΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕ» ενισχύει η ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ.

Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 6,3 εκ. ευρώ. Η χρηματοδότηση έγινε κατά 5,5 εκ. ευρώ μέσω του πενταετούς ομολογιακού δανείου από την τράπεζα Alpha Bank και το υπόλοιπο με ίδια κεφάλαια της ΕΛΤΟΝ ΑΕΒΕ.

ΕΛΤΟΝ: Στα 46,7 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο εξάμηνο

Η συγκεκριμένη εξαγορά θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις εμπορικές δραστηριότητες του Ομίλου τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό στις χώρες που έχει παρουσία ο Όμιλος. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι συμπληρωματικά στην γκάμα των προϊόντων του Ομίλου.

Ο εκτιμώμενος κύκλος εργασιών της Ν. ΛΕΚΟΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕ, για την 12μηνη χρήση που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2024, προβλέπεται να ανέλθει στα 12 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία, με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ιδρύθηκε το 2000 και δραστηριοποιείται επιτυχημένα στην ελληνική αγορά παραγωγής και διανομής πρώτων υλών και χημικών Α’ Υλών στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων. Συγκεκριμένα, παράγει και εμπορεύεται ειδικά μείγματα και συστατικά τροφίμων που αποτελούν πρώτες ύλες για τις βιομηχανίες γαλακτοκομικών, κρεάτων και αρτοποιίας.

Κατόπιν της ανωτέρω συναλλαγής εξαγοράς, ο Νικόλαος Λεκός θα συνεχίσει να διατελεί τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας Ν.ΛΕΚΟΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕ.

Η Δικηγορική εταιρεία Σ.Γ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ με επικεφαλής τον κο. Δημήτρη Κοκκάλη, ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της ΕΛΤΟΝ.

Οι εκτιμήσεις της ΕΛΤΟΝ για το έτος

Η εκτίμηση για το κλείσιμο έτους 2024 είναι ότι οι πωλήσεις θα βαίνουν αυξανόμενες και η διαφορά σε σχέση με τις πωλήσεις του 2023 θα περιορισθεί περαιτέρω.

Επιβεβαιώνεται ήδη ότι στο β’ εξάμηνο οι πωλήσεις , τόσο σε επίπεδο Εταιρείας όσο και σε επίπεδο Ομίλου, παρουσιάζουν αισθητή βελτίωση σε σύγκριση με το α εξάμηνο του 2024.

Η Εταιρεία και ο Όμιλος μειώνουν συνεχώς τον υφιστάμενο δανεισμό, στοχεύοντας στην συνεχή βελτίωση των χρηματοοικονομικών δεικτών.

Η νέα Διοίκηση ενισχύει περαιτέρω τη λειτουργία δομών σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης στη μητρική εταιρεία και στις θυγατρικές του Ομίλου, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις προκλήσεις των επόμενων ετών και να πετύχουν τους φιλόδοξους αναπτυξιακούς στόχους τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις