
Συμφωνία υπέγραψε η Quest Συμμετοχών Α.Ε. για την απόκτηση του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Μπενρουμπή Α.Ε. έναντι τιμήματος ευρώ 27,2εκ. σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Η συνολική επένδυση ενδέχεται να ανέλθει έως το ποσό των ευρώ 29,2εκ. εντός του επόμενου έτους, λόγω πρόβλεψης για την απόδοση επιπλέον ποσού προς τις μετόχους μειοψηφίας συνδεόμενη με τα μελλοντικά αποτελέσματα της Μπενρουμπή Α.Ε.
Quest: Απάντηση σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
H συμφωνία που υπεγράφη στις 11 Οκτωβρίου, προβλέπει δυνατότητα απόκτησης του υπολειπόμενου 30% κατά το 2027. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους, μεταξύ των οποίων και οι απαραίτητες γνωστοποιήσεις ή και εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές.
Η Μπενρουμπή Α.Ε. κατά το 2023 παρουσίασε πωλήσεις ευρώ 25 εκ., EBITDA ευρώ 5,2 εκ και ΕΒΤ ευρώ 3,8εκ. ενώ κατά το 2024 εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί αύξηση των μεγεθών αυτών. Η Μπενρουμπή Α.Ε. έχει ιστορία 140 χρόνων στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού και κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της διανομής ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών καθώς και σε προϊόντα προσωπικής περιποίησης.
Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Quest Holdings για τη συναλλαγή ήταν η Grant Thornton, ενώ Νομικός Σύμβουλος το γραφείο Lambadarios Law Firm.
Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Μπενρουμπή Α.Ε για τη συναλλαγή ήταν η Deloitte, ενώ Νομικός Σύμβουλος το γραφείο POTAMITIS/VEKRIS.
Quest Τι είχε προηγηθεί
Ήηδη από τα τέλη του Μαΐου η Quest Holdings άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για deal με την «Μπενρουμπή».
Σύμφωνα με ανακοίνωση ο όμιλος δεν διέψευσε τότε την ύπαρξη συζητήσεων, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι δεν έχει συνάψει οποιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία για συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Μπενρουμπής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαΐου:
«Αναφορικά με την εν θέματι επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την υπεύθυνη πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού, η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «Quest Holdings» που εδρεύει στο Δήμο Καλλιθέας, Αργυρουπόλεως 2Α και αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 121763701000 (η «Εταιρεία»), ανακοινώνει τα εξής σχετικά με δημοσιεύματα περί εξαγοράς της εταιρείας «Μπενρουμπή Α.Ε.»:
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 της απόφασης 5/204/2000 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την παρ. 1 του άρθρου 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και την παρ. 7 του άρ. 27 του ν.4443/2016, ως προς το ανωτέρω δημοσίευμα, η Εταιρεία εξετάζει και αξιολογεί προσεκτικά οποιαδήποτε σοβαρή επενδυτική δυνατότητα και πρόταση, με γνώμονα τα συμφέροντα των μετόχων της καθώς και των εργαζομένων στις εταιρείες του Ομίλου Quest.
Εν προκειμένω, η Εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν έχει συνάψει οιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία για συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της «Μπενρουμπή Α.Ε.».
Η Εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με τον νόμο, αμελλητί, στις απαιτούμενες ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εάν και εφόσον συναφθεί οιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία».


Latest News

ΚΕΕΕ: Η υπεραπόδοση τους πλεονάσματος πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία
Κάθε μέτρο ενίσχυσης της μικρομεσαίας τάξης μας βρίσκει σύμφωνους, λέει ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Βουτσινάς

Χατζηθεοδοσίου: Θετικά τα μέτρα στήριξης, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για τις ΜμΕ
Η αγορά περιμένει με αγωνία βελτιώσεις στον φορολογικό νόμο και στοχευμένα μέτρα που θα ενισχύουν την προσπάθεια βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλώνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου

Edison: Ισχυρές οι προοπτικές της Theon το 2025
Η ζήτηση για στρατιωτικό εξοπλισμό συνεχίζει να αυξάνεται, ιδίως στην Ευρώπη, που αποτελεί το 82% των εσόδων της Theon, επισημαίνει η Edison

Intralot: Διαψεύδει δημοσιεύματα για διασυνοριακή συγχώνευση
Η απάντηση της Intralot στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Γεώργιος Μυλωνάς (ALUMIL): «Μπορούμε να προσαρμοζόμαστε σε κάθε αγορά»
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ALUMIL μίλησε στο 10ο Οικονομικό Forum των Δελφών για τις νέες προκλήσεις και τάσεις στον κλάδο του αλουμινίου

Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ επενδύει στην καθαρή ενέργεια για βιώσιμη ανάπτυξη
Τι περιλαμβάνουν οι δεσμέυσεις του ομίλου ΔΕΗ για μείωση των άμεσων εκπομπών CO2

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Αύξηση σε τζίρο και EBITDA – Νέα επένδυση στη Ροδόπη
Η ZΜΘ ενισχύει την παρουσία της στο εξωτερικό με είσοδο σε νέες αγορές υλοποιώντας αύξηση εξαγωγών κατά 15% και στρατηγικές συνεργασίες με διανομείς σε 12 χώρες

Πλώρη για το ΧΑ βάζει η Qualco - Στόχος η άντληση 70 εκατ. ευρώ
Ο όμιλος αναμένεται να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να χρηματοδοτήσει εξαγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Επένδυση της ALTER EGO VENTURES στην eGaming Couch Heroes
H ALTER EGO VENTURES απέκτησε το 1% της eGaming Couch Heroes, με ιδρυτή και CEO τον Βαρδή Βαρδινογιάννη

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας