Στην έγκριση του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank προχώρησε τη Δευτέρα το πρωί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ανοίγοντας το δρόμο για την ενίσχυσή της και τη δημιουργία ενός πέμπτου, υγιούς πόλου, στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, «το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 1037η/14.10.2024 συνεδρίασή του ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας με την επωνυμία «Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία».

Attica Bank – Παγκρήτια Τράπεζα: Νέο ξεκίνημα με την οικογένεια προϊόντων «New Start»

Το ενημερωτικό δελτίο περιλαμβάνει τα εξής:

α) τη δημόσια προσφορά και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών των νέων μετοχών της που θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση

β) τη δημόσια προσφορά των τίτλων κτήσης μετοχών (warrants) με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων της Τράπεζας

γ) την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών των νέων μετοχών που θα εκδοθούν μετά την ενάσκηση των τίτλων κτήσης μετοχών (warrants).

Η τράπεζα θα αντλήσει συνολικά 735 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εισφέρουν το ΤΧΣ (475,1 εκατ. ευρώ), η Thrivest Holding, συμφερόντων Εξάρχου, Μπάκου, Καϋμενάκη (έως 200 εκατ. ευρώ), ο ΕΦΚΑ (47,9 εκατ. ευρώ) και το ΤΜΕΔΕ (12 εκατ. ευρώ).

Δείτε ΕΔΩ τους όρους

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την εξυγίανση του ισολογισμού της νέας τράπεζας, την αποκατάσταση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας, το μετασχηματισμό και την ανάπτυξη των εργασιών της.

Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου είναι το εξής:

ΑΠΟΚΟΠΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: 16.10.2024
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: 21.10.2024 – 04.11.2024
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: 21.10.2024 – 30.10.2024
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΙΤΛΩΝ ΚΤΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ: 21.10.2024 – 04.11.2024

Attica Bank: Το χρονοδιάγραμμα

Attica Bank Attica Bank
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Λιανεμπόριο: Omnichannel, νέες μέθοδοι πληρωμής και νέες τεχνολογίες
Επιχειρήσεις |

«BNPL», «Omnichannel» και AI στο λιανεμπόριο - Τι αλλάζει στις συναλλαγές με τους καταναλωτές

Η «υπερ-εξατομίκευση» είναι ο στόχος προς τον οποίο πρέπει να εργαστεί το λιανεμπόριο, τονίζει το Retail Innovation Report 2024, και η AI παρέχει τους τρόπους για την επίτευξή του