Μικτά ήταν τα πρόσημα που καταγράφηκαν σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα στοιχεία από τη Νότια Κορέα και το εμπορικό της πλεόνασμα της Κίνας να επηρεάζουν το κλίμα, ενώ ο Nikkei βρέθηκε σε υψηλά τριών μηνών.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κέρδισε 1,3% και ο Topix ευρείας βάσης σημείωσε άνοδο 1%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,8%.

Συνεχίζει τα ρεκόρ η Wall Street, σε νέα ιστορικά υψηλά ο S&P 500

Οι υπόλοιποι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 0,5%, αλλά ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμη και στο -1%. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,3%.

Η Κίνα απογοήτευσε με τα εμπορικά στοιχεία Σεπτεμβρίου, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και τις εισαγωγές να αυξάνονται κατά 0,3%. Οι αναλυτές ανέμεναν να κινηθούν υψηλότερα.

Η κινεζική κυβέρνηση θα κάνει το ελάχιστο για να τονώσει την οικονομία, εκτίμησε ο Arthur Kroeber, εταίρος και επικεφαλής έρευνας στην Gavekal. «Κάνουν αρκετά για να στηρίξουν την ανάπτυξη περίπου στο τρέχον επίπεδο ή κάπως υψηλότερα, αλλά δεν προσπαθούν να την επιταχύνουν εκ νέου», είπε.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας καθώς και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισαν με οριακές διακυμάνσεις.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν τα εμπορικά στοιχεία από τη Νότια Κορέα, τα οποία έδειξαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο, από 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο.

Στα υπόλοιπα μάκρο, οι εξαγωγές της Ινδονησίας αυξήθηκαν κατά 6,44% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αν και οι αναλυτές ανέμεναν να αυξηθούν κατά 8%. Η αξία των εξαγωγών, στα 22,08 δισ. δολάρια, σημείωσε μείωση 5,8% σε σύγκριση με τις εξαγωγές τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Ζαχαροπλαστική: Κατά 83% εκτοξεύτηκε η τιμή του βουτύρου σε έναν χρόνο – «Καίνε» οι πρώτες ύλες
Commodities |

Η εκτόξευση της τιμής του βουτύρου «τορπιλίζει» τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα

Τα περιορισμένα αποθέματα και η χρήση περισσότερου γάλακτος στην παραγωγή προϊόντων με μεγαλύτερο κέρδος, όπως το τυρί από τη γαλακτοβιομηχανία «στραγγαλίζει» τη ζαχαροπλαστική