Μικτά πρόσημα καταγράφουν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται να βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,15% στις 8.280 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,43% στις 19.591 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,01% στις 7.601 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η σουηδική Ericsson σημειώνει κέρδη 9,2%, αν και ανακοίνωσε πτώση 4% στις καθαρές πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο, καθώς η ανάπτυξη κατά 55% στη Βόρεια Αμερική – όπου παρέχει εξοπλισμό δικτύου 5G – δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την πτώση σε άλλες αγορές.

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 4% το τρίμηνο έως τον Αύγουστο, ελαφρώς χαμηλότερο από το προηγούμενο τρίμηνο και το ίδιο τρίμηνο πριν από έναν χρόνο.

Η αύξηση της απασχόλησης ξεπέρασε σημαντικά τις προβλέψεις, με 373.000 περισσότερους εργαζόμενους σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 240.000.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν επίσης επιβράδυνση της αύξησης των μισθών, με τις μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές να αυξάνονται κατά 3,8% σε ετήσια βάση, λίγο πάνω από την πρόβλεψη για 3,7%, αλλά χαμηλότερα από το προηγούμενο 4,0%.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους, ο πληθωρισμός στη Γαλλία διαμορφώθηκε στο 1,1% τον Σεπτέμβριο. Σε μηνιαία βάση, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) υποχώρησε κατά 1,2%.

Ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός στη χώρα, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 1,4% τον Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με το 1,7% του Αυγούστου.

Επίσης, ο ετήσιος πληθωρισμός της Ισπανίας διαμορφώθηκε στο 1,5% τον Σεπτέμβριο, χαμηλότερα από το 2,3% του Αυγούστου, ενώ είναι το χαμηλότερο από τον Μάρτιο του 2021.

Η επιβράδυνση του πληθωρισμού αποδόθηκε κυρίως στις τιμές των μεταφορών, οι οποίες μειώθηκαν κατά 3,9% ετησίως, και στα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά, τα οποία είχαν μείωση 0,7 ποσοστιαίων μονάδων στο 1,8%. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν κατά 0,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Ζαχαροπλαστική: Κατά 83% εκτοξεύτηκε η τιμή του βουτύρου σε έναν χρόνο – «Καίνε» οι πρώτες ύλες
Commodities |

Η εκτόξευση της τιμής του βουτύρου «τορπιλίζει» τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα

Τα περιορισμένα αποθέματα και η χρήση περισσότερου γάλακτος στην παραγωγή προϊόντων με μεγαλύτερο κέρδος, όπως το τυρί από τη γαλακτοβιομηχανία «στραγγαλίζει» τη ζαχαροπλαστική