Τα πατήματα της μετά και τα νέα ιστορικά υψηλά που βρέθηκε χτες αναζητά σήμερα η Wall Street, η οποία κινείται στους ρυθμούς του νέου “σετ” των εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,49% στις 42.854 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,05% στις 5.862 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,17% στις 18.533 μονάδες.

Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, προβλημάτισε ο πληθωρισμός – Κέρδη 9% για την Ericsson

Σε επίπεδο τίτλων, η Bank of America σημειώνει κέρδη 1%, αφού τα κέρδη και τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Τα κέρδη ανήλθαν στα 81 σεντς, ξεπερνώντας τα 77 σεντς που αναμένονταν από τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG.

Κέρδη και για τη Citigroup, η οποία ενισχύεται κατά 2%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο. Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 1,51 δολάρια ανά μετοχή και 20,32 δισ. έσοδα.

Στο +3% και η Goldman Sachs, μετά την ανακοίνωση ότι τα καθαρά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 7%, φθάνοντας στα 12,7 δισ. δολάρια. Και αυτή ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς.

Από την άλλη, η μετοχή της Etsy χάνει περισσότερο από 5% αφού η Goldman Sachs υποβάθμισε την εταιρεία. Η επενδυτική τράπεζα τόνισε τον κίνδυνο συμπιεσμένων περιθωρίων κέρδους και συνεχιζόμενης απώλειας μεριδίου αγοράς.

Στο μεταξύ, η αμερικανική αγορά παρακολουθεί την πορεία των τιμών του αργού πετρελαίου, καθώς σήμερα υποχωρούν περισσότερο από 5% μετά τις αναφορές ότι το Ισραήλ θα απόσχει να στοχεύσει τις ιρανικές πετρελαϊκές υποδομές μετά τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης.

Οι τελευταίες κινήσεις μάλιστα αίρουν τις ανησυχίες για την επίδραση του κόστους ενέργειας στις τιμές των προϊόντων, συνηγορώντας στην εκτίμηση ότι η Federal Reserve δεν θα αναγκαστεί να αλλάξει την πορεία της προς τη νομισματική χαλάρωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street