Νέα προσπάθεια να αντιδράσει ανοδικά κάνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας μάλιστα σε θετικά εδάφη τη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων του, αν και η συναλλακτική δραστηριότητα δείχνει ότι δεν λείπει η επιφυλακτικότητα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,39% στις 1.416,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,46% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.435,68 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,92% στις 1.200,46 μονάδες.

Ρίχνουν ρυθμούς οι πωλητές στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά δείχνει να θέλει να απομακρυνθεί από τη ζώνη που βρίσκεται πλησίον των 1.400 μονάδων, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένη να πάρει μεγάλα ρίσκα. Και παρά το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης επανέρχεται αυτήν την ώρα στις 1.420 μονάδες, οι συναλλαγές είναι τόσο μικρές που παραπέμπουν περισσότερο σε ανακωχή από τους πωλητές και λιγότερο και εκ νέου ενεργοποίηση των αγοραστών.

Κατά γενική ομολογία όμως η αγορά δείχνει πλήρως αποκομμένη από ότι συμβαίνει σε διεθνές επίπεδο, «μεγεθύνοντας» τους φόβους για τις προεκτάσεις των εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Και όπως παρατηρεί χρηματιστηριακή πηγή στον ΟΤ, αυτή η εικόνα παραπέμπει περισσότερο σε μικρά χαρτοφυλάκια που είναι πιο ευαίσθητα στην αβεβαιότητα και λιγότερο σε εκείνα που έχουν καλύτερη εικόνα της ισορροπίας ρίσκου.

Και αυτή η εικόνα μαρτυρά ότι οι κινήσεις των «μεγάλων» απουσιάζουν από τη Λ. Αθηνών, είτε αναμένοντας κάποιον καταλύτη που υπερβαίνει τα όρια της ελληνικής κεφαλαιαγοράς (πχ αμερικανικές εκλογές), είτε προετοιμάζοντας την επόμενη μετατόπιση, εντός και εκτός των ελληνικών ορίων. Σε κάθε περίπτωση όμως, όσο οι σηματωροί αδυνατούν να δώσουν το έναυσμα για μία κίνηση, όπως η Εθνική που βρίσκεται κάτω από την τιμή του πρόσφατου placement, δύσκολα η αγορά θα βρει το ρυθμό της.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, άνω του 1% είναι η άνοδος σε Aegean, Βιοχάλκο, Εθνική, Jumbo και Coca Cola, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Autohellas, Πειραιώς, ΔΕΗ, Τιτάν, Metlen, Alpha Bank, Eurobank, Σαράντης, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, ΔΑΑ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ χάνουν 1,07%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα και Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών