Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα καθαρά έσοδα από τόκους της Bank of America το τρίτο τρίμηνο ενώ η κερδοφορία της ενισχύθηκε από τις συναλλαγές σε όλες τις αγορές.

Οι μετοχές της Bank of America, με έδρα τη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, σημείωσαν άνοδο 1,6% στις  στις πρώτες συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Citigroup: Μείωση κερδών κατά 9% στο τρίτο τρίμηνο

Η ακτινογραφία των οικονομικών αποτελεσμάτων της Bank of America

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 6,9 δισ. δολάρια ή 81 σεντς ανά μετοχή, μειωμένα σχεδόν 12% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά καλύτερα από την πτώση σχεδόν 16% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα υπόλοιπα των δανείων της τράπεζας αυξήθηκαν στα 1,08 δισ. δολάρια στο τέλος του τρίτου τριμήνου, αυξημένα κατά 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,07 τρισ. δολάρια. Ο δανεισμός αποτέλεσε βασική εστίαση για τους επενδυτές, με τα υψηλά επιτόκια να καθιστούν τον δανεισμό πιο δαπανηρό και τις μειώσεις των επιτοκίων να αναμένεται να τονώσουν τη δανειοδοτική δραστηριότητα.

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση μετοχών και τίτλων σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων αυξήθηκαν κατά 12%

Τα μη επιτοκιακά έξοδα της Bank of America αυξήθηκαν επίσης κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε σχεδόν 16,5 δισ. δολάρια, λόγω των εξόδων που σχετίζονται με τα έσοδα και των επενδύσεων στο franchise, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων και της τεχνολογίας, ανέφερε η εταιρεία σε παρουσίαση. Οι χρεώσεις και τα έξοδα αποτέλεσαν ένα άλλο σημείο εστίασης για τους επενδυτές, με τον επίμονο πληθωρισμό να ασκεί πίεση στις δαπάνες. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 4,1%.

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση μετοχών και τίτλων σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων αυξήθηκαν κατά 12% σε 4,93 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Η επενδυτική τραπεζική ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες, ένα σημάδι ότι η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη των συναλλαγών αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Αυτό βοήθησε την Bank of America να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή.

Η εταιρεία επωφελήθηκε από «την ετήσια αύξηση των αμοιβών επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, καθώς και των εσόδων από πωλήσεις και συναλλαγές», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Brian Moynihan.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα ανέφερε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους, βασική πηγή εσόδων για την εταιρεία, μειώθηκαν κατά 2,9% σε σχεδόν 14 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 3,4% για το NII, τα έσοδα που εισπράττονται από τις πληρωμές δανείων μείον αυτά που πληρώνουν στους καταθέτες.

Οι προβλέψεις της τράπεζας για πιστωτικές ζημίες κατά το τρίμηνο, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, ήταν ελαφρώς κάτω από την εκτίμηση των 1,57 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν κατά 15%, σημειώνοντας καλύτερη πορεία από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές εν μέσω της νέας ενίσχυσης των συναλλαγών. Οι αμοιβές για την παροχή συμβουλών για συγχωνεύσεις και εξαγορές μειώθηκαν κατά 14%, λιγότερο από την πτώση σχεδόν 24% που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα έσοδα από την έκδοση μετοχών και χρεογράφων αυξήθηκαν κατά 16% και 37% αντίστοιχα.

Τι δείχνουν οι τραπεζικοί ισολογισμοί

Τα αποτελέσματα της Bank of America προσφέρουν μια ακόμη ματιά στο πώς τα πάνε οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αρχίζει να μειώνει το κόστος δανεισμού για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μισή δεκαετία. Οι ισολογισμοί των τραπεζών παρέμειναν συνολικά ανθεκτικοί, αν και οι αβεβαιότητες παραμένουν, με τις γεωπολιτικές εντάσεις και τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στον ορίζοντα.

Την περασμένη εβδομάδα, η JPMorgan Chase & Co. και η Wells Fargo & Co. ανακοίνωσαν και οι δύο κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τα στελέχη να επισημαίνουν ότι η αύξηση της επενδυτικής τραπεζικής και των συναλλαγών ενίσχυσε τα αποτελέσματα. Και οι δύο τράπεζες δήλωσαν ότι, παρά τις πιέσεις που δέχονται τα καθαρά έσοδα από τόκους, εκτιμούν ότι πλησιάζει το κατώτατο σημείο του στενά παρακολουθούμενου μεγέθους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ιταλία: Παρέμβαση της εισαγγελίας για την παραβίαση του λογαριασμού της Μελόνι σε ιταλική τράπεζα
Διεθνή |

Εισαγγελική έρευνα για την παραβίαση του λογαριασμού της Μελόνι σε ιταλική τράπεζα

Δημόσια συγνώμη από τη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιταλία, υπάλληλος της οποίας υπέκλεβε προσωπικά δεδομένα πολιτικών και επιχειρηματιών επί μήνες - Τι ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές