Μείωση της τάξης του 9% κατέγραψαν τα κέρδη της Citigroup το τρίτο τρίμηνο λόγω αυξημένων προβλέψεων για κόκκινα δάνεια και κυρίως για αθέτηση πληρωμών πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ μειώθηκαν στα 3,2 δισ. δολάρια ή 1,51 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 3,5 δισ. δολάρια ή 1,63 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Goldman Sachs: Άλμα 45% στα έσοδα του τρίτου τριμήνου

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1% στα 20,3 δισ. δολάρια.

Οι dealmakers της Citi, όπως και της  JPMorgan Chase και της Wells Fargo επωφελήθηκαν από την ανάκαμψη των κεφαλαιαγορών, καθώς οι εταιρικοί πελάτες εξέδωσαν περισσότερο χρέος και μετοχές.

Τα στελέχη της Wall Street

Η επενδυτική τραπεζική αποτέλεσε φωτεινό σημείο για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, με τα έσοδα να εκτοξεύονται στα 934 εκατ. δολάρια. Τα στελέχη της Wall Street αισιοδοξούν ότι η μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα θα ανοίξει το δρόμο για περισσότερες συμφωνίες και δημόσιες εγγραφές.

Τα έσοδα από τις υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 8% στα 5 δισ. δολάρια, χάρη στην αύξηση των εσόδων από τις υπηρεσίες αξιογράφων κατά 24% στα 1,4 δισ. δολάρια.

Το χρηματιστηριακό ράλι στο τέλος του τριμήνου ώθησε τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση μετοχών να αυξηθούν κατά 32% σε 1,2 δισ. δολάρια, αυξάνοντας τα συνολικά έσοδα από τις αγορές κατά 1%.

H στρατηγική της CEO

Η διευθύνουσα σύμβουλος Τζέιν Φρέιζερ προσπάθησε να αυξήσει τα κέρδη, να απλοποιήσει την εταιρεία και να διορθώσει τα μακροχρόνια ρυθμιστικά της προβλήματα. Από το 2021 ανέλαβε τα ηνία της Citigroup, την οποία προσπαθεί να την επαναφέρει σε μεγαλύτερη κερδοφορία εφαρμόζοντας σχέδιο βαθιάς αναδιάρθρωσης ώστε να την ενισχύσει απέναντι στον αμείλικτο ανταγωνισμό.

Προτεραιότητά της είναι να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών να πραγματοποιηθούν αλλαγές τα εσωτερικά συστήματα της τράπεζας. Επίσης κινείται για τη μείωση του κόστους, την απλοποίηση των διαδικασιών και την επέκταση των δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ιταλία: Παρέμβαση της εισαγγελίας για την παραβίαση του λογαριασμού της Μελόνι σε ιταλική τράπεζα
Διεθνή |

Εισαγγελική έρευνα για την παραβίαση του λογαριασμού της Μελόνι σε ιταλική τράπεζα

Δημόσια συγνώμη από τη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιταλία, υπάλληλος της οποίας υπέκλεβε προσωπικά δεδομένα πολιτικών και επιχειρηματιών επί μήνες - Τι ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές