Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη και οι πωλήσεις της Ericsson το 3ο τρίμηνο, με την αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, υποβοηθούμενη από την ανάκαμψη της ζήτησης για εξοπλισμό 5G στη Βόρεια Αμερική.

Η μετοχή της σημείωσε άλμα έως και 9% στις πρώτες συναλλαγές, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Απρίλιο του 2022. Η πτώση της ζήτησης από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της Βόρειας Αμερικής τα τελευταία δύο χρόνια είχε πλήξει εταιρείες όπως η Ericsson και η Nokia, οι οποίες αναγκάστηκαν να αναζητήσουν ανάπτυξη σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Ινδία, συχνά με κόστος τη θυσία κερδών.

Γιατί η Ευρώπη χρειάζεται μεγαλύτερες και λιγότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών

«Βλέπουμε σημάδια ότι η συνολική αγορά σταθεροποιείται με τη Βόρεια Αμερική να επιστρέφει στην ανάπτυξη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ericsson, Μπόργε Έκολμ σε δήλωσή του. Οι καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4% σε 61,8 δισ. σουηδικές κορώνες (5,92 δισ. δολάρια), αλλά ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για 61,6 δισ. δολάρια. Ήταν μειωμένες κατά 1% σε υποκείμενη βάση.

Οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν περισσότερο από 50% σε 20,4 δισεκατομμύρια κορώνες. «Η Βόρεια Αμερική ανακάμπτει από πολύ χαμηλά επίπεδα, με το περσινό τρίτο τρίμηνο να είναι το χαμηλότερο τρίμηνό μας, οπότε η αύξηση σε ποσοστιαίες μονάδες έχει γίνει πολύ μεγάλη, αλλά είναι επίσης ένα πολύ ισχυρό τρίμηνο», δήλωσε σε συνέντευξή του ο οικονομικός διευθυντής Λαρς Σανστρομ. Ένας από τους λόγους για την ανάπτυξη στη Βόρεια Αμερική ήταν η αύξηση των πωλήσεων προς την AT&T, μετά την πενταετή συμφωνία ύψους 14 δισ. δολαρίων πέρυσι.

«Έχει αντίκτυπο… βλέπουμε επίσης ότι και άλλοι πελάτες συνεχίζουν να επενδύουν και να υποστηρίζουν την ανάπτυξη στη Βόρεια Αμερική», δήλωσε. «Όσον αφορά τις άλλες αγορές, η Ευρώπη είναι αμετάβλητη και οι υπόλοιπες μειώνονται, οπότε εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε μια δύσκολη αγορά».

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική μειώθηκαν κατά 2%, ενώ οι υπόλοιπες αγορές σημείωσαν διψήφια πτώση. Η Ινδία που αποτέλεσε ένα από τα φωτεινά σημεία της περσινής χρονιάς επιβραδύνθηκε σημαντικά. Όμως η εταιρεία έχει πλέον αποκτήσει νέα συμβόλαια εκεί από τη Vodafone Idea και την Bharti Airtel.

Οι αλλαγές στο γεωγραφικό μείγμα οδήγησαν σε άλμα του προσαρμοσμένου μικτού περιθωρίου κέρδους στο 46,3% από 39,2% ένα χρόνο νωρίτερα. Τα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη της Ericsson, εξαιρουμένων των απομειώσεων, διαμορφώθηκαν σε 7,33 δισ. κορώνες έναντι 3,9 δισ. κορώνες που αναφέρθηκαν ένα χρόνο νωρίτερα και ξεπέρασαν τη μέση πρόβλεψη των 5,75 δισ. κορώνων σε δημοσκόπηση αναλυτών της LSEG.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ιταλία: Παρέμβαση της εισαγγελίας για την παραβίαση του λογαριασμού της Μελόνι σε ιταλική τράπεζα
Διεθνή |

Εισαγγελική έρευνα για την παραβίαση του λογαριασμού της Μελόνι σε ιταλική τράπεζα

Δημόσια συγνώμη από τη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιταλία, υπάλληλος της οποίας υπέκλεβε προσωπικά δεδομένα πολιτικών και επιχειρηματιών επί μήνες - Τι ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές

Γουόλερ (Fed): Τώρα πιο προσεκτικά με τις μειώσεις επιτοκίων – Προειδοποίηση με φόντο τα νεότερα δεδομένα
Διεθνή |

Γουόλερ (Fed): Τώρα πιο προσεκτικά με τις μειώσεις επιτοκίων - Προειδοποίηση με φόντο τα νεότερα δεδομένα

Η νομισματική πολιτική πρέπει να προχωρήσει με μεγαλύτερη προσοχή στον ρυθμό των μειώσεων των επιτοκίων από όση χρειαζόταν στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, είπε ο Κρίστοφερ Γουόλερ