Άλμα της τάξης του 45% σημείωσαν τα κέρδη της Goldman Sachs το τρίτο τρίμηνο, τα οποία ενισχύθηκαν από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και την επενδυτική τραπεζική.

«Οι επιδόσεις μας καταδεικνύουν τη δύναμη του παγκόσμιας κλάσης franchise μας σε ένα βελτιούμενο λειτουργικό περιβάλλον», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον. Οι μετοχές της Goldman αυξήθηκαν κατά 1,5% πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

ΕΕ: Τράπεζες και funds ζητούν συντόμευση του χρόνου συναλλαγών μετοχών και ομολόγων

Τα συνολικά κέρδη ήταν 2,99 δισ. δολάρια ή 8,40 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με 2,06 δισ. δολάρια ή 5,47 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Η διάρθρωση των οικονομικών επιδόσεων

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση σταθερού εισοδήματος υποχώρησαν κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 2,96 δισ. δολάρια, λίγο πάνω από την εκτίμηση των 2,91 δισ. δολαρίων, λόγω της επιβράδυνσης των προϊόντων επιτοκίου και των εμπορευμάτων.

Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική σημείωσαν άλμα 20% στα 1,87 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 1,62 δισ. δολαρίων, λόγω της ισχυροποίησης της αναδοχής χρέους και μετοχών, ενώ η τράπεζα δήλωσε ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εκκρεμών συμφωνιών της αυξήθηκε τόσο σε σχέση με το προηγούμενο έτος όσο και σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο.

Η τράπεζα αύξησε τις προβλέψεις στα 397 εκατ. δολάρια

Το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου της εταιρείας βοήθησε επίσης να ξεπεράσει τις προσδοκίες- τα έσοδα εκεί αυξήθηκαν κατά 16% στα 3,75 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 3,58 δισ. δολαρίων χάρη στην αύξηση των αμοιβών διαχείρισης και τα κέρδη στις επενδύσεις.

Η τράπεζα, ωστόσο, κατέγραψε προβλέψεις 397 εκατ. δολαρίων για ενδεχόμενες ζημίες από δάνεια έναντι 7 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, λόγω των υψηλότερων χρεώσεων στο χαρτοφυλάκιο των πιστωτικών καρτών της.

Η Goldman συνεχίζει να δέχεται πλήγμα από την  καταναλωτική της δραστηριότητα δύο χρόνια μετά την αποχώρησή της από αυτήν. Από τότε η εταιρεία έχει μετατοπίσει την εστίασή της πίσω στους παραδοσιακούς πυλώνες της επενδυτικής τραπεζικής και των συναλλαγών.

Τα αποτελέσματα JPMorgan Chase και Wells Fargo

Την περασμένη εβδομάδα, η ανταγωνίστρια JPMorgan Chase έθεσε υψηλές προσδοκίες με καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τις συναλλαγές και την επενδυτική τραπεζική, παράγοντες που βοήθησαν την τράπεζα να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της.

Η Wells Fargo ξεπέρασε επίσης τις εκτιμήσεις με τα οικονομικά αποτελέσματα να ενισχύονται από τον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ιταλία: Παρέμβαση της εισαγγελίας για την παραβίαση του λογαριασμού της Μελόνι σε ιταλική τράπεζα
Διεθνή |

Εισαγγελική έρευνα για την παραβίαση του λογαριασμού της Μελόνι σε ιταλική τράπεζα

Δημόσια συγνώμη από τη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιταλία, υπάλληλος της οποίας υπέκλεβε προσωπικά δεδομένα πολιτικών και επιχειρηματιών επί μήνες - Τι ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές