Περισσότερο φως στο σχέδιό της, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών, έριξε η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, ανακοινώνοντας αυτή τη φορά τη δημιουργία ενός νέου ταμείου 250 εκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των γυναικών.

Το «Action for Women’s Health» δημιουργήθηκε μέσω του οργανισμού της Pivotal Ventures, με αφορμή το γεγονός ότι «η υγεία των γυναικών έχει υποχρηματοδοτηθεί, αγνοηθεί και παρεξηγηθεί» και ότι οι ανισότητες στην υγεία μεταξύ ανδρών και γυναικών «δεν επηρεάζουν μόνο την καθημερινή ζωή των γυναικών, αλλά μπορούν επίσης να βλάψουν το μέλλον των γυναικών».

Κεντρικές τράπεζες: Περισσότερες γυναίκες επικεφαλής- Αργεί η ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων

Μελίντα Γκέιτς: «Πρέπει να γίνουν περισσότερα για τις γυναίκες»

«Είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά στην αντιμετώπιση των εμποδίων στην υγεία των γυναικών. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τόσες πολλές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο που κάνουν ακριβώς αυτό. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα λάβουν την προσοχή και τη χρηματοδότηση που τους αξίζει», επισημαίνει η ίδια η εταιρεία η οποία κατευθύνει τους ενδιαφερόμενους οργανισμούς να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν μερίδιο της χρηματοδότησης.

Όπως σημειώνει το CNN, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την Ντομπς το 2022 που άφησε τις επιμέρους πολιτείες να αποφασίζουν για τα δικαιώματα των αμβλώσεων, η δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος εξήγησε πως αισθάνθηκε υποχρεωμένη να προσφέρει στους Αμερικανούς οικονομική στήριξη για τις αναπαραγωγικές τους ελευθερίες, ένα θέμα που υποστήριζε διεθνώς.

«Ενώ επί μακρόν επικεντρώθηκα στη βελτίωση της πρόσβασης στα αντισυλληπτικά στο εξωτερικό, στη μετά-Ντομπς εποχή, αισθάνομαι τώρα υποχρεωμένη να υποστηρίξω τα αναπαραγωγικά δικαιώματα εδώ στην πατρίδα», δήλωσε ο Γκέιτς σε άρθρο του Μαΐου στους New York Times. «Για πάρα πολύ καιρό, η έλλειψη χρημάτων ανάγκαζε τις οργανώσεις που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των γυναικών να λάβουν αμυντική στάση, ενώ οι εχθροί της προόδου έπαιζαν επίθεση. Θέλω να βοηθήσω να εξισορροπηθεί ο αγώνας», είχε προσθέσει τότε.

Με την Κάμαλα Χάρις

Κάτι που επανέλαβε και την ημέρα εγκαινίων του «Action for Women’s Health» σε νέα συνέντευξή της στο Bloomberg. «Βλέπουμε τις καταστροφικές επιπτώσεις της ανατροπής της υπόθεσης Roe v. Wade, που αποτέλεσε ορόσημο για τα δικαιώματα στις αμβλώσεις το 1973», τόνισε η Φρεντς Γκέιτς. «Θα ήθελα να δω τις ΗΠΑ -ή οποιαδήποτε χώρα- να μην ανατρέπουν ποτέ, μα ποτέ, έναν νόμο που σχετίζεται με την υγεία των γυναικών».

Η Φρεντς Γκέιτς είχε δηλώσει προηγουμένως την στήριξή της στην Κάμαλα Χάρις για την προεδρία σε συνέντευξή της στο CBS News τον Ιούλιο, θέση την οποία επανέλαβε την Τετάρτη. Η Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, έχει εκφράσει έντονα την άποψή της για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών.

«Όταν σκέφτεστε ποιος καταλαβαίνει τις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή – ποιος καταλαβαίνει τις ανάγκες των γυναικών αυτή τη στιγμή – υπάρχουν έντονες αντιθέσεις», δήλωσε στο Bloomberg. «Σκέφτηκα ότι άξιζε να μιλήσω για τα συναισθήματά μου σχετικά με αυτό».

Η Φρεντς Γκέιτς είναι μία από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες φιλάνθρωπες στον κόσμο και παραιτήθηκε τον Ιούνιο από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, έναν οργανισμό που βοήθησε να δημιουργηθεί πριν από δύο και πλέον δεκαετίες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας διαζυγίου της με τον Μπιλ Γκέιτς, έλαβε 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το ίδρυμα για το έργο της, ενώ μετά την παραίτησή της και θα επικεντρώσει τις φιλανθρωπικές της προσπάθειες στις γυναίκες και τα κορίτσια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ιταλία: Παρέμβαση της εισαγγελίας για την παραβίαση του λογαριασμού της Μελόνι σε ιταλική τράπεζα
Διεθνή |

Εισαγγελική έρευνα για την παραβίαση του λογαριασμού της Μελόνι σε ιταλική τράπεζα

Δημόσια συγνώμη από τη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιταλία, υπάλληλος της οποίας υπέκλεβε προσωπικά δεδομένα πολιτικών και επιχειρηματιών επί μήνες - Τι ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές

Γουόλερ (Fed): Τώρα πιο προσεκτικά με τις μειώσεις επιτοκίων – Προειδοποίηση με φόντο τα νεότερα δεδομένα
Διεθνή |

Γουόλερ (Fed): Τώρα πιο προσεκτικά με τις μειώσεις επιτοκίων - Προειδοποίηση με φόντο τα νεότερα δεδομένα

Η νομισματική πολιτική πρέπει να προχωρήσει με μεγαλύτερη προσοχή στον ρυθμό των μειώσεων των επιτοκίων από όση χρειαζόταν στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, είπε ο Κρίστοφερ Γουόλερ