Άλλος ένας πλειστηριασμός για την οικογένεια Βάρδη, η οποία μετά την απώλεια του ιστορικού ξενοδοχείου «Πεντελικόν» το 2015 κινδυνεύει να χάσει ακόμη ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο. Πρόκειται για ένα οικόπεδο με την επ’ αυτού οικοδομή που βρίσκεται στην Κηφισιά Αττικής, στη θέση «Παληάγιαννη» επί της οδού Τομπάζη 14.

Το κτήμα έχει επιφάνεια οκτώ χιλιάδες τριάντα τέσσερα και είκοσι έξι εκατοστά (8.034,26) τ.μ.

Μπαχαρικά ΛΙΡΑ: Στο σφυρί ξανά το εργοστάσιο της οικογένειας Λυραράκη

Το ακίνητο με την πισίνα των 112,5 τ.μ.

Το ακίνητο έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 17 Οκτωβρίου με επισπεύδουσα τη doValue ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 3.071.000 ευρώ.

Σε αυτό έχει ανεγερθεί οικοδομή, η οποία κατά τον τίτλο κτήσης αποτελείται:

α) από υπόγειο επιφάνειας μέτρων τετραγωνικών διακοσίων εβδομήντα έξι (276,00), αποτελούμενο από κύριο χώρο επιφάνειας μέτρων τετραγωνικών εκατόν είκοσι (120,00) και κατά την υπόλοιπη επιφάνεια από βοηθητικούς χώρους και γκαράζ,

β) από ισόγειο επιφάνειας μέτρων τετραγωνικών εκατόν ογδόντα οκτώ και τριάντα ενός εκατοστών (188,31) και ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας μέτρων τετραγωνικών ογδόντα οκτώ και τριάντα τεσσάρων εκατοστών (88,34) και

γ) από πρώτο όροφο πάνω από το ισόγειο επιφάνειας μέτρων τετραγωνικών ογδόντα επτά και τριάντα τριών εκατοστών (87,33) και ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας μέτρων τετραγωνικών είκοσι παρόντα εκατοστών (20,40).

Στην ανατολική πλευρά του ακινήτου υπάρχει κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα) επιφανείας μέτρων τετραγωνικών εκατόν δώδεκα και πενήντα εκατοστών (112,50).

Πότε χτυπάει το σφυρί του πλειστηριασμού

Το ακίνητο έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 17 Οκτωβρίου με επισπεύδουσα τη doValue ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 3.071.000 ευρώ.

Το ακίνητο περιήλθε στην οικογένεια Βάρδη μέσω της εταιρείας «Κέντρο Συνεδρίων και Τουριστικών Επιχειρήσεων τον Ιούλιο του 2015 μέσω συμβολαίου αγοραπωλησίας, η οποία το 2014 είχε κύκλο εργασιών 4,27 εκατ. ευρώ και ζημίες ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Τον Δεκέμβριο του 2015 κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στις 20 Ιουλίου 2017, κήρυξε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης, ορίζοντας ως χρόνο παύσης πληρωμών την 19η Δεκεμβρίου 2015.

Το «Πεντελικόν» και το όραμα της επιστροφής στην πατρίδα

Όνειρο του Χαράλαμπου Βάρδη, ομογενή από το μακρινό Σίδνεϋ ήταν να επιστρέψει στην Ελλάδα. Έτσι, την δεκαετία του 80 αφήνει την αλυσίδα των εστιατορίων που είχε δημιουργήσει στην Αυστραλία και φθάνει στα πάτρια εδάφη.

Στόχο έχει να μπει στην αγορά των πλούσιων και ισχυρών οικογενειών των βορείων προαστίων. Και έτσι και έγινε…

Από διάσημους καλλιτέχνες έως εστεμμένους

Το 1984 το ξενοδοχείο «Πεντελικόν» περνάει στα χέρια του, με την φιλοδοξία να συνεχίσει την ιστορία του που άρχισε τη δεκαετία του 1930. Η οικοδόμηση του άρχισε το 1924 και εγκαινιάστηκε τρία χρόνια αργότερα.

Στα δωμάτια του έχει φιλοξενήσει διάσημους καλλιτέχνες, επιφανείς δημοσιογράφους, διακεκριμένα ονόματα της τέχνης και της πολιτικής μέχρι… εστεμμένους βασιλείς.

Ο Βάρδης διατηρώντας την μεγαλοπρέπεια του ξενοδοχείου και τα σημαντικά αρχιτεκτονικά του στοιχεία, το μεταμορφώνει σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Το «Πεντελικόν» από το 2009 άρχισε να βαδίζει στο δρόμο της πτώσης

Η άνοδος και η πτώση

Και όντως το Πεντελικόν τα επόμενα χρόνια και κυρίως την δεκαετία του 1990 αποκτά μια ανυπέρβλητη αίγλη. Γάμοι που άφησαν εποχή, εκδηλώσεις χλιδής, αστέρια Michelin, μυστικές συναντήσεις και κλεισίματα μεγάλων συμφωνιών και πολιτικές διεργασίες που έβγαζαν πρωθυπουργούς.

Ήταν το ξενοδοχείο που η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε για να εκλέξει τον πρώτο γραμματέα του κόμματος. Τότε η Μελίνα Μερκούρη, οι Θόδωρος Πάγκαλος, Κώστας Λαλιώτης και Κώστας Σημίτης προόριζαν για την θέση τον Παρασκευά Αυγερινό και βρίσκονταν σε σύγκρουση με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, σε δραματικούς τόνους είχε δηλώσει από το ξενοδοχείο: «Βρέθηκα ενώπιον ενός ωμού εκβιασμού και αν χρειαστεί θα δώσω τα στοιχεία. Η πρότασή μου για τη θέση του Γραμματέα είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος».

To «Πεντελικόν» έχει τη δική του σελίδα στο βιβλίο του ΠΑΣΟΚ. Στο ξενοδοχείο έγινε μια απο τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στη διάρκεια της οποίας ο Ανδρέας Παπανδρέου επέβαλε ως γραμματέα τον Ακη Τσοχατζόπουλο

Το 2002, ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάκης Ψωμιάδης φέρνει τον Μπάγεβιτς στο ξενοδοχείο και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας έκαναν πορεία έξω από το ξενοδοχείο.

Στις αρχές 2008 ο Ανδρέας Βγενόπουλος δίνει την πρώτη συνέντευξη Τύπου της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης, όπου εξέφρασε την πρόθεση να αποκτήσει τα ηνία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Το Νοέμβριο του 2009 φιλοξενείται το δείπνο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τα στελέχη της Goldman Sachs.

Από τις ακάλυπτες επιταγές στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

Παρά την «αίγλη» και τους διάσημους καλεσμένους, το «Πεντελικόν» από το 2009 άρχισε να βαδίζει στο δρόμο της πτώσης. Περικοπές μισθών, χρέη, ανεξόφλητες επιταγές, μείωση των κρατήσεων από σταθερούς μάλιστα πελάτες με φόντο την οικονομική κρίση συνέθεταν το σκηνικό της βαριάς κατάστασης που επικρατούσε.

Τον Φεβρουάριο του 2012, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου πιάνεται στα δίχτυα της Οικονομικής Αστυνομίας για μη απόδοση φόρων προς το Δημόσιο ενώ το 2013 φοράει ξανά χειροπέδες αυτή τη φορά για χρέη προς το ΙΚΑ.

Το 2012 έκανε το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο που έδειχνε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Πεντελικόν Χαράλαμπο Βάρδη να επιτίθεται τουλάχιστον τρεις φορές σε εργαζόμενους που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις