
Υπογράφτηκε μεταξύ της Lamda Development και της Trade Estate το συμβολαιογραφικού προσυμφώνο πώλησης του Εμπορικού Πάρκου Λιανικής «Retail Park» εντός του Commercial Hub έναντι συνολικού τιμήματος 31 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lamda Development η συνολική επένδυση υπολογίζεται σε 75 εκατ. ευρώ. Με την υπογραφή του συμβολαιογραφικού προσυμφώνου ήδη καταβλήθηκε ποσό προκαταβολής 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ βάσει της συμφωνίας των μερών το 75% του συνολικού τιμήματος αναμένεται να καταβληθεί εντός του 2025, και το υπόλοιπο με την ολοκλήρωση του έργου.
Η ανακοίνωση της Lamda Development
Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. (εφεξής η «Εταιρεία») σε συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας και της ολοκλήρωσης του σχεδιασμού του The Ellinikon Mall, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότιτην 14.10.2024 η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. υπέγραψε προσύμφωνο αγοραπωλησίας διηρημένων οριζόντιων ιδιοκτησιών με την εταιρεία TRADE ESTATES Α.Ε.Ε.Α.Π. (μέλος του Ομίλου FOURLIS), για την υλοποίηση Εμπορικού Πάρκου Λιανικής (“Retail Park”) στο Commercial Hub, όπου θα αναπτυχθεί και το The Ellinikon Mall, το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας.
Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε €31εκ, με τη συνολική επένδυση να υπολογίζεται σε €75εκ. Με την υπογραφή του συμβολαιογραφικού προσυμφώνου ήδη καταβλήθηκε ποσό προκαταβολής €4,5εκ, ενώ βάσει της συμφωνίας των μερών το 75% του συνολικού τιμήματος αναμένεται να καταβληθεί εντός του 2025, και το υπόλοιπο με την ολοκλήρωση του έργου.
Το Retail Park θα περιλαμβάνει καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (“Big Boxes”), με διεθνείς μισθωτές, όπως IKEA, και θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου εμπορικού προορισμού νέας γενιάς στο Ελληνικό.
Συνδυαστικά το The Ellinikon Mall μαζί με το Retail Park θα συμβάλλουν καθοριστικά στον τομέα του λιανικού εμπορίου, προσφέροντας στους καταναλωτές μοναδικούς εμπορικούς χώρους με διεθνή brands. Η ολοκλήρωση των δύο αυτών αναπτύξεων θα πραγματοποιηθεί με ενιαίο χρονοδιάγραμμα, διασφαλίζοντας την ταυτόχρονη έναρξη λειτουργίας τους.
Η ανακοίνωση της TRADE ESTATES
Από την πλευρά της η TRADE ESTATES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (μέλος του Ομίλου Fourlis), σε συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 14.10.2024 υπέγραψε προσύμφωνο αγοραπωλησίας διηρημένων οριζόντιων ιδιοκτησιών με την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. (θυγατρική εταιρεία της LAMDA Development A.E.), για την υλοποίηση Εμπορικού Πάρκου Λιανικής (“Retail Park”) στο Commercial Hub, όπου θα αναπτυχθεί και το The Ellinikon Mall, το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας.
Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε €31 εκ., με τη συνολική επένδυση να υπολογίζεται σε €75 εκ. Με την υπογραφή του συμβολαιογραφικού προσυμφώνου ήδη καταβλήθηκε ποσό προκαταβολής €4,5 εκ., ενώ βάσει της συμφωνίας των μερών το 75% του συνολικού τιμήματος αναμένεται να καταβληθεί εντός του 2025, και το υπόλοιπο με την ολοκλήρωση του έργου.
Το Retail Park θα περιλαμβάνει καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (“Big Boxes”), με διεθνείς μισθωτές, όπως IKEA, και θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου εμπορικού προορισμού νέας γενιάς στο Ελληνικό.
Συνδυαστικά το The Ellinikon Mall μαζί με το Retail Park θα συμβάλλουν καθοριστικά στον τομέα του λιανικού εμπορίου, προσφέροντας στους καταναλωτές μοναδικούς εμπορικούς χώρους με διεθνή brands. Η ολοκλήρωση των δύο αυτών αναπτύξεων θα πραγματοποιηθεί με ενιαίο χρονοδιάγραμμα, διασφαλίζοντας την ταυτόχρονη έναρξη λειτουργίας τους.


Latest News

Η AKTOR υπέγραψε τη σύμβαση για το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ των φοιτητικών εστιών Κρήτης
Θα κατασκευαστούν δωμάτια και διαμερίσματα συνολικών 4.846 κλινών εκ των οποίων 2.710 στο Ρέθυμνο και 2.136 στο Ηράκλειο
![ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε η οικοδομική δραστηριότητα κατά 15,6% το Δεκέμβριο [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/DSC9655-2-1024x569-1-600x333.jpg)
Πόσο αυξήθηκαν οι οικοδομικές άδειες - Οι top περιοχές [πίνακες]
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Δυτική Μακεδονία, στη Κρήτη και την Ανατολική Μακεδονία

Όμιλος AKTOR: Παραδόθηκε το έργο αποκατάστασης της γέφυρας του Αξιού
Παραδόθηκε στην Εγνατία Οδό ΑΕ το έργο δομικής επάρκειας και συντήρησης της γέφυρας του Αξιού

Αναβαθμίστηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Νερού της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές
Η Μονάδα Επεξεργασίας Νερού της ΕΥΔΑΠ στις Αχαρνές τροφοδοτεί το 60% του Λεκανοπεδίου της Αττικής με νερό

Σιδηροδρομικοί: Τι πάει λάθος με τα τρένα στην Ελλάδα – Χτυπούν «καμπανάκι» σε κυβέρνηση και Hellenic Train
Ποιες είναι οι δράσεις που ζητούν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο ελληνικός σιδηρόδρομος και να λειτουργήσει με ασφάλεια

Υπουργείο Υποδομών για Γραμμή 4: «Κανένα ζήτημα ασφάλειας, καμία λάθος χάραξη»
H ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών μετά την αυτοψία του εργοταξίου της Γραμμής 4 του Μετρό στο ύψος του ΓΝΑ

Ομιλος AKTOR: Δόθηκε σε κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα της Παλιάς ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου
Ο Ομιλος AKTOR ανέλαβε την αποκατάσταση των ζημιών μετά από σοβαρή πυρκαγιά σε βυτιοφόρο της 8ης Ιουνίου 2024

Στο μισό τα αποθέματα νερού στην Αττική – Οι μεγάλες απώλειες και τα έργα για την υδροδότηση
Εντείνεται το πρόβλημα με την λειψυδρία στην Αττική – Τα αποθέματα υδάτων σε Μόρνο, Εύηνο, Μαραθώνα και Υλίκη

Σε… ράγες οι υποδομές και μεταφορές – Το στοίχημα με Δήμα και Κυρανάκη
Το στοίχημα των μεταρρυθμίσεων στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον νέο υπουργό Χρίστο Δήμα και αναπληρωτή Κωνσταντίνο Κυρανάκη

ΑΒΑΞ: Στην τελική ευθεία το α’ τμήμα της Πατρών – Πύργου
Το α’ τμήμα της Πύργου - Πατρών της Ολυμπίας Οδού υλοποιείται από τον Όμιλο ΑΒΑΞ, τηρώντας τα αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας και λειτουργικότητας,