Μικρή υποχώρηση καταγράφει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ, καθώς οι traders ομολόγων αφομοίωσαν τα τελευταία σχόλια από αξιωματούχους της Federal Reserve αυτήν την εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς διολίσθησε 3 μονάδες βάσης στο 4,01% και η απόδοση του 2ετούς κατά περισσότερο από 2 μονάδες βάσης στο 3,931%.

Wall Street: Μικρές διακυμάνσεις μετά την χθεσινή διόρθωση

Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%. Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως στις τιμές.

Οι αγορές ομολόγων άνοιξαν ξανά την Τρίτη μετά την αργία της Ημέρας του Κολόμβου τη Δευτέρα, με τους εμπόρους ομολόγων να αφομοιώνουν τα τελευταία σχόλια από στελέχη της Fed αυτή την εβδομάδα.

Τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι τόνισε ότι οι μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων θα είναι «μέτριες» και επανέλαβε ότι οι αποφάσεις πολιτικής θα εξαρτηθούν από τα οικονομικά δεδομένα. Σε άλλο σημείο, ο διοικητής της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ προέτρεψε να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τυχόν μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων.

Την Τρίτη, ωστόσο, η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μέρι Ντάλι, σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο για την κεντρική τράπεζα να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια.

«Είμαστε πολύ μακριά από εκεί που είναι πιθανό να εγκατασταθεί», είπε. «Οπότε, οι αποφάσεις που είναι πραγματικά μπροστά μας αφορούν το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστούμε σε αυτό το επίπεδο. Αλλά είναι πολύ πιθανό να έχουμε ένα ουδέτερο επιτόκιο που θα είναι λίγο υψηλότερο από το επιτόκιο με το οποίο ήρθαμε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές