Αναγνωριστικές είναι οι κινήσεις σήμερα στη Wall Street, η οποία μετά από τη χθεσινή διόρθωση και με οδηγό τα νέα εταιρικά αποτελέσματα, αναζητεί την ρότα της επόμενης ημέρας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,03% στις 42.753 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,05% στις 5.812 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,16% στις 18.286 μονάδες.

Χρυσός: Νέα ιστορικά υψηλά και το 2025 – Ποια τιμή βλέπουν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Morgan Stanley σημειώνουν άνοδο 3%, αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις τόσο με τα κέρδη όσο και με τα έσοδα του τρίτου τριμήνου. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,2 δισ. δολάρια, από 2,4 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν.

Εκτιμήσεις για την πορεία της Wall Street

Σύμφωνα με τον Bryn Talkington, διευθύνων σύμβουλος της Requisite Capital Management, η χρηματιστηριακή αγορά πιθανότατα θα είναι ασταθής τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα των εταιριών και να προετοιμαστούν για τις προεδρικές εκλογές.

«Μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές και να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε την επόμενη ημέρα, νομίζω ότι η αγορά δεν θα κάνει πολλά», πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά, η HSBC δείχνει να μην συμμερίζεται τη συναίνεση και προβλέπει ένα βραχυπρόθεσμο ράλι για το χρηματιστήριο. Ο αναλυτής Max Kettner εκτίμησε ότι ενώ οι επενδυτές είναι ανοδικοί τα επόμενα τρίμηνα, οι περισσότεροι είναι προσεκτικοί βραχυπρόθεσμα λόγω της εποχικότητας και της αβεβαιότητας γύρω από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Επομένως πιστεύουμε ότι η αγορά μπορεί να έχει εκτιμήσει λάθος τη σειρά της τοποθέτησης. Κατά την άποψή μας, οι χαμηλές βραχυπρόθεσμες προσδοκίες για τα κέρδη στις ΗΠΑ οδήγησαν τώρα σε περαιτέρω συμπίεση των μετοχών. Ωστόσο, όταν συμβαίνει αυτό, αρχίζουμε να γινόμαστε ολοένα και πιο δύσπιστοι», πρόσθεσε.

«Η άποψή μας συνεχίζει να είναι ακριβώς το αντίθετο από την προφανή τρέχουσα συναίνεση: αν έπρεπε να το συνοψίσουμε, συστήνουμε να κάνουν οι επενδυτές το αντίθετο από αυτό που πιστεύεται για το τρίτο τρίμηνο».

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των αγαθών που εισάγονται στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Ειδικότερα, οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, περισσότερο από την πτώση του 0,2% τον Αύγουστο και την εκτίμηση των αναλυτών για -0,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street