Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα η Wall Street, η οποία αν και δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό, τελικά έλαβε σημαντικές στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους, όπως εκείνον της Morgan Stanley, και τα εταιρικά αποτελέσματα τους.

Scope: Τι σημαίνει η αποεπένδυση των κυβερνήσεων από τις τράπεζες – Η περίπτωση της Ελλάδας

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,79% στις 43.077 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,47% στις 5.842 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,28% στις 18.367 μονάδες.

Περίπου 50 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου μέχρι στιγμής, με το 79% αυτών να ξεπερνούν τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Wall Street: Η εικόνα σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Morgan Stanley σημείωσαν άνοδο 7%, αφού η τράπεζα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις τόσο με τα κέρδη όσο και με τα έσοδα του τρίτου τριμήνου. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,2 δισ. δολάρια, από 2,4 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν.

Άλμα άνω του 14% σημείωσε και η United Airlines, η οποία ανέφερε επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ανακοίνωσε ότι θα έχει ισχυρές επιδόσεις για το τελευταίο τρίμηνο του 2024.

Περίπου 50 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου μέχρι στιγμής, με το 79% αυτών να ξεπερνούν τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Παρά την αυξημένη αστάθεια της αγοράς, ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA Research, Sam Stovall, εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να αυξηθούν βραχυπρόθεσμα, ειδικά όταν εξετάζουμε το ράλι του Σεπτεμβρίου σε νέα ύψη.

«Συνήθως ο Σεπτέμβριος των εκλογικών ετών είναι αρνητικοί. Ωστόσο, εάν είναι θετικοί, τότε αυτό συνεπάγεται επίσης έναν θετικό Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον πιο φυσιολογικό αρνητικό πρόσημο του Οκτωβρίου», είπε, αναφέροντας τα στατιστικά.

Επίσης και η HSBC δείχνει να μην συμμερίζεται τη συναίνεση και προβλέπει ένα βραχυπρόθεσμο ράλι για το χρηματιστήριο. Ο αναλυτής Max Kettner εκτίμησε ότι ενώ οι επενδυτές είναι ανοδικοί τα επόμενα τρίμηνα, οι περισσότεροι είναι προσεκτικοί βραχυπρόθεσμα λόγω της εποχικότητας και της αβεβαιότητας γύρω από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Επομένως πιστεύουμε ότι η αγορά μπορεί να έχει εκτιμήσει λάθος τη σειρά της τοποθέτησης. Κατά την άποψή μας, οι χαμηλές βραχυπρόθεσμες προσδοκίες για τα κέρδη στις ΗΠΑ οδήγησαν τώρα σε περαιτέρω συμπίεση των μετοχών. Ωστόσο, όταν συμβαίνει αυτό, αρχίζουμε να γινόμαστε ολοένα και πιο δύσπιστοι», πρόσθεσε.

«Η άποψή μας συνεχίζει να είναι ακριβώς το αντίθετο από την προφανή τρέχουσα συναίνεση: αν έπρεπε να το συνοψίσουμε, συστήνουμε να κάνουν οι επενδυτές το αντίθετο από αυτό που πιστεύεται για το τρίτο τρίμηνο».

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των αγαθών που εισάγονται στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Ειδικότερα, οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, περισσότερο από την πτώση του 0,2% τον Αύγουστο και την εκτίμηση των αναλυτών για -0,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street