Νευρικότητα και έντονη μεταβλητότητα εμφανίζει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν δείχνει να έχει τις δυνάμεις να συνεχίσει την χθεσινή αντίδραση, εμφανίζοντας μεγάλη αστάθεια πάνω από τις 1.420 μονάδες, ενώ οι συναλλαγές δείχνουν αυξημένες, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,09% στις 1.424,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.463,41 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,34% στις 1.214,42 μονάδες.

Κίνηση πλάγια

Η αγορά οδεύει προς την έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση που παραμένει εντός 15 μόλις μονάδων, δηλαδή μεταξύ 1.408 και 1.423 μονάδων, χωρίς να συνυπολογίσει κανείς τους μήνες που παλινδρομεί μεταξύ 1.400 και 1.450 μονάδων. Και μπορεί αυτή η συρρίκνωση του εύρους να έχει οδηγήσει πολλά χαρτοφυλάκια να εικάσουν ότι επίκειται λύση της συσσώρευσης, προς ώρας δεν δείχνει η αγορά να έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.

Τουναντίον μάλιστα, οι ισορροπίες συντηρούνται αριστοτεχνικά σε μία αγορά που βλέπει τους βραχυπρόθεσμους να σηκώνουν «σκόνη» με το rotation στο οποίο επιδίδονται, αναμένοντας κάποιον καταλύτη. Και αυτό παρά το γεγονός ότι όλους αυτούς τους μήνες της συσσώρευσης δεν έχουν λείψει οι μοχλοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά πλησίον των υψηλών του έτους, ήτοι στις 1.500 μονάδες. Αλλά έχουν «καεί» σε μια αγορά που δείχνει ότι απορροφά σε διάφορες πράξεις (placements, ΑΜΚ, ομόλογα) την όποια ρευστότητα περισσεύει στα τερματικά ή είναι διατεθειμένη να εκτεθεί στη Λ. Αθηνών.

Όπως έχουν συμφωνήσει αρκετοί εγχώριοι αναλυτές υπάρχουν αρκετοί λόγοι για μια ανοδική διάσπαση της συσσώρευσης, αλλά και αρκετοί για μια καθοδική. Οι προθέσεις όμως είναι αυτές που θα κρίνουν την τελική κίνηση, σε μια χρονική περίοδο μάλιστα που αναμένεται να κλείσουν αρκετές θέσεις ξένων, ειδικά άμα την ολοκλήρωση του Νοεμβρίου.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς, Σαράντης, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Eurobank, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Autohellas, ΔΑΑ, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή κινούνται σε θετικά εδάφη, αλλά ουδεμία έχει εδραιώσει την ανοδική της κίνηση.

Στον αντίποδα, η Cenergy υποχωρεί κατά 1,32% στα 9 ευρώ, με τις ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Titan, Jumbo, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο και Λάμδα να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι Εθνική και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών